Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl stadiono meras kreipėsi į teisėsaugos atstovus

2009-02-23 17:26
Dėl stadiono meras kreipėsi į teisėsaugos atstovus
Dėl stadiono meras kreipėsi į teisėsaugos atstovus / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į teisėsaugininkus ir teisingumo ministrą dėl galimai neteisėto „Gintaro” stadiono pastatų perregistravimo.

Meras Kauno apygardos prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos prašo išsiaiškinti, ar nebuvo nusikalstamos veikos požymių taisant ir keičiant Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko duomenis, susijusius su „Gintaro“ statiniais, esančiais Taikos prospekte 131.

Savivaldybės darbuotojai aptiko, kad Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banke, neinformavus apie tai savivaldybės, yra keičiami duomenys apie „Gintaro“ stadioną.

2008 metų lapkričio 5 dienos Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko duomenimis, statiniai, esantys Taikos pr. 131, nuosavybės teise priklausė savivaldybei. Tokie pat duomenys viešai buvo pateikti ir šių metų vasario 20 dieną, tačiau po paros, Registrų centro duomenimis, minėti statiniai nuosavybės teise jau priklauso Lietuvos Respublikai, o patikėjimo teise juos valdo Kauno sporto klubas „Gintaras“.

1992 metais Vyriausybė į savivaldybės balansą perdavė Kaune esančius respublikinio sporto klubo „Gintaras“ administracinius pastatus ir sporto bazes.

Kaunui buvo perduoti du stadionai - Taikos prospekte 131 ir Santakos gatvėje 18, tačiau minėtu Vyriausybės nutarimu Registrų centras visiškai nesivadovavo ir Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banke jo net nenurodė.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro ir STT prašoma išsiaiškinti, ar nebuvo nusikalstamos veikos požymių taisant ir keičiant Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko duomenis ir juos nustačius imtis visų teisėtų priemonių nurodytiems duomenims ištaisyti bei viešajam interesui apginti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų