Pereiti į pagrindinį turinį

Dėmesio, kauniečiai: bus ribojamas eismas Parodos kalnu ir aplinkinėse gatvėse

2024-09-04 17:36 diena.lt inf.

Rugsėjo 8 dieną Kaune vyks nutrūktgalviškos „Red Bull muilinių lenktynės“. Po penkerių metų pertraukos į laikinąją sostinę grįžtantis renginys vyks ant Žaliakalnį su Senamiesčiu jungiančio Parodos kalno. Vykstantys pasiruošimo darbai ir pats renginys koreguos vairuotojų planus.

Šį sekmadienį Parodos kalnas taps inžinerinių inovacijų ir kūrybiškumo centru. Čia su savo rankų darbo „muilinėmis“ – bevariklėmis transporto priemonėmis – susirinks lenktynininkai iš visos Lietuvos. 2019 m. dėl kūrybiškiausios ir tvirčiausios „muilinės“ titulo Kaune varžėsi daugiau nei 70 komandų, o lenktynės pritraukė per 50 tūkst. žiūrovų. Renginio TV transliaciją tiesiogiai stebėjo dar 10 tūkst. Šiais metais organizatoriai prognozuoja dar didesnį susidomėjimą ir žada žiūrovams dieną, kupiną kvapą gniaužiančių pasirodymų ir juoko.

Eismo ribojimai

Renginio pasiruošimo pikas prasidės penktadienį. Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, teks uždaryti eismą Parodos kalnu iš penktadienio į šeštadienį. Gatvė bus atlaisvinta iš karto po renginio, naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Nuo rugsėjo 7 d. 00:00 val. iki rugsėjo 9 d. 06 val. nebus galima automobiliais laisvai judėti renginio teritorijoje. Vietos gyventojams Parodos g. bus ribojamas automobilių eismas į ir iš namų kiemų.

„Šiomis dienomis nuolat budės savanoriai ir kiti organizatorių paskirti asmenys, kurie reaguos į nenumatytas situacijas“, – teigiama pranešime.

Vietos gyventojai savo automobilius galės laikyti kiemuose arba organizatoriaus numatytose ir jiems rezervuotose stovėjimo aikštelėse Parodos kalno viršuje bei apačioje. Tiksliais adresais ir planu „Red Bull muilinių lenktynės“ komanda pasidalins artimiausiu metu.

Norintiesiems pasiruošimo darbų ir renginio metu naudotis savo automobiliais, rekomenduojama juos palikti rezervuotose aikštelėse. „Iš jų eismas vyks be trukdžių“, – teigiama pranešime.

Kilus klausimams, gyventojai raginami kreiptis į renginio organizatorius tel. +37062652761 arba el. paštu [email protected].

Kauno savivaldybės iliustracija.

Viešojo transporto pakeitimai

Dėl pasiruošimo darbų ir vyksiančio renginio keisis Kauno viešojo transporto maršrutai. Rugsėjo 7–9 dienomis ribojant eismą Parodos kalnu, 3, 6, 34, 37, 38, 40, 43 ir 67 maršrutų autobusai vyks pakeistomis trasomis.

Nuo penktadienio vėlyvo vakaro iki pirmadienio 6 val. ryto stabdomas 4 troleibuso maršrutas, o 1 maršruto troleibusai dažninami. 2 numeriui pažymėti troleibusai nuo Utenos gatvės bus nukreipiami Savanorių prospektu iki Kauno pilies, toliau vyks įprasta trasa.

Renginio vietą aplenks ir 6 autobusas: nuo K. Petrausko gatvės jis važiuos Radvilėnų pl., Tunelio g., M. K. Čiurlionio g. bei Vytauto prospektu ir sugrįš į įprastą trasą. Analogiškai kelionės vyks ir kita kryptimi.

Detalią informaciją apie viešojo transporto maršrutus, pakeitimus galite rasti stops.lt/kaunas/

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Che

Kvailyste
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų