Pereiti į pagrindinį turinį

Diskutavo apie šeimose kylančius iššūkius

2024-10-21 10:06 diena.lt inf.

Spalio 15–16 d. Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyko mokslinė-praktinė konferencija „Vaiko ir šeimos gerovės siekis“, kurioje ekspertai diskutavo apie šeimose kylančius iššūkius, vyraujančias problemas, analizavo aplinkos įtaką šeimai.

Nauda: ši konferencija buvo puiki proga pasidalyti sukauptomis žiniomis, patirtimi ir inovatyviais sprendimais.
Nauda: ši konferencija buvo puiki proga pasidalyti sukauptomis žiniomis, patirtimi ir inovatyviais sprendimais. / V. Vaičiūnės nuotr.

Tai jau trečioji tarptautinė VDU Socialinio darbo katedros tyrėjų organizuojama konferencija šeimoms. Šįmet graži universiteto tradicija tęsta su partneriais, vienas pagrindinių – Kauno rajono savivaldybė.

Pasveikinti konferencijos dalyvius ir perduoti Kauno rajono mero Valerijaus Makūno sveikinimus atvyko ir savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

„Džiaugiamės Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimu su VDU ir galimybe būti šios svarbios konferencijos partneriais. Mūsų bendros pastangos leidžia sukurti erdvę, kurioje galime siekti geriausių sprendimų vaikams ir jų šeimoms“, – sakė M. Venslovienė.

Ši konferencija buvo puiki proga ne tik giliau pažvelgti į šiandienius iššūkius vaiko ir šeimos gerovės srityje, bet ir pasidalyti sukauptomis žiniomis, patirtimi ir inovatyviais sprendimais.

Savo patirtimi konferencijoje pasidalijo ne vienas gerai žinomas užsienio šalių socialinio darbo srities mokslininkas: prof. Markas Doelis (Didžioji Britanija), daugybės socialinio darbo su grupe knygų autorius, prof. Merja Laitinen (Suomija), gerai žinoma vaikų gerovės tyrimų srityje, ypač skyrybų tematikoje, prof. iš Izraelio Shir Daphna-Tekoah dalijosi įžvalgomis ir lietuviams aktualia tema apie emocinės traumos perdavimą iš kartos į kartą ir kaip tai lemia šeimos dinamiką.

Mūsų bendros pastangos leidžia sukurti erdvę, kurioje galime siekti geriausių sprendimų vaikams ir jų šeimoms.

Socialinio darbo su vaiku ir jo šeima praktines problemas apžvelgė Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, o Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė aptarė platesnį Lietuvos kontekstą ir analizavo, kaip sudėtingų skyrybų procese nepamiršti vaiko teisės į saugią vaikystę.

Renginyje Kauno rajonui atstovavo ir gerąja praktine patirtimi dalijosi skirtingų sričių atstovai. Kauno rajono pedagoginės psichologinės tarnybos vadovas Dalius Balčiūnas aptarė komandinio darbo kokybiškam vaiko ugdymui vertę, socialinio darbo magistrė Jolanda Šerelė (Kauno rajono socialinių paslaugų centras (SPC) atskleidė neformalių globėjų, globojančių psichosocialinę negalią turinčius artimuosius, sudėtingas patirtis.

Socialinio darbo srities atstovė Vilija Perevičienė (Kauno rajono SPC) dalijosi socialinio darbo praktine patirtimi ir kvietė kolegas į šeimą pažvelgti kaip į sistemą, vaikų pagalbos srityje fokusuotis į darbą su tėvais. Kauno rajono sveikatos biuro vadovas Laurynas Dilys su kolegomis pristatė Kauno rajono tėvų sveikatos raštingumo ugdymo patirtis ir atskleidė bendruomenės stiprinimo gaires.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų