Pereiti į pagrindinį turinį

Emigruoti nusprendusi kaunietė savo katiną pasmerkė mirčiai

2013-06-22 11:03
Emigruoti nusprendusi kaunietė savo katiną pasmerkė mirčiai
Emigruoti nusprendusi kaunietė savo katiną pasmerkė mirčiai / sos-gyvunai.lt nuotr.

Šešerių metų katinas Garfildas jau kelios dienos gyvena gyvūnų globos namuose „Katino svajonė“. Tačiau ten patekti jis anaiptol nesvajojo. Katinas į benamių prieglaudą atkeliavo iš Žaliakalnio veterinarijos klinikos po to, kai jo šeimininkė atnešė visiškai sveiką gyvūną užmigdyti.

Kaunietė aiškino, kad pasmerkti savo globotinį mirčiai nusprendė todėl, jog išvyksta dirbti į užsienį ir neturi kur keturkojo palikti. Iš pradžių ji siūliusi augintinį savo sūnui, tačiau jis esą kategoriškai atsisakė, mat jo žmona laukiasi ir šeima nenori apsikrauti papildomais rūpesčiais

Klinikos darbuotojams pagailo sveiko, prižiūrėto, 10 kilogramų sveriančio katino, tad jie paskambino į gyvūnų globos namus ir paprašė Garfildą priglausti.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė apgailestavo, jog mūsų šalies įstatymai nedraudžia užmigdyti net sveikų gyvūnų. 

„Labai gaila, kad šiuo klausimu gyvūnai įstatymu neapsaugoti ir šeimininkams negresia jokios nuobaudos. Yra reikalavimas šeimininkui bandyti ieškoti kitų gyvūno globėjų, tačiau retas kuris jo laikosi", – sakė B. Kymantaitė.

Gyvūnų prieglaudos savanorė Laima Garfildui negailėjo gražių žodžių.

„Katinas labai protingas, prižiūrėtas, kailiukas blizga. Negalėjome atsisakyti jį priimti“, – sakė ji.

Pašnekovės teigimu, žmonės dažnai atsisako savo augintinių nusprendę emigruoti, tačiau jai pirmą kartą pasitaikė situacija, kai našta tapusį sveiką gyvūnėlį norėta numarinti.

„Ypač daug žmonių į gyvūnų globos namus nori atnešti mažus kačiukus, kuriuos neretai patys randa, pavyzdžiui, po daugiabučių balkonais. Deja, mūsų patalpos ne guminės, todėl iš pradžių prašome mažyliams šeimininkus surasti patiems, jeigu nepavyksta – juos priglaudžiame“, – pasakojo savanorė.

Šiuo metu Kauno rajone įsikūrusiuose globos namuose „Katino svajonė“ gyvena apie 70 keturkojų.

„Visiems naujus namus rasti tikrai sudėtinga, bet tikiuosi, jog Garfildui pasiseks“, – vylėsi Laima. Vis dėlto ji pripažino, kad norinčiųjų pasiimti gyvūnėlį iš prieglaudos atsiranda nedažnai.

Jeigu jūsų namuose atsirastų vietos Garfildui ar kitam beglobiam gyvūnėliui, skambinkite tel. 8 698 137 34 arba rašykite [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų