E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę Pereiti į pagrindinį turinį

E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę

2012-03-05 15:27
E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę E.Vaitkevičės kulinarinė akcija sudomino ir K.Brazauskienę

Dūzgiančiame Gedimino prospekte, Vinco Kudirkos aikštės pašonėje, ant iešmų sukosi keturi ėriukai. Tai Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos renginys, kuriame dalyvavo ir žymioji burleskos šokėja bei pretendentė į Seimo narius Eglija Vaitkevičė.

Kaip sekasi kepti ėriuką garsiajai burleskos šokėjai, matyt, parūpo ir buvusiai prezidento Algirdo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei. Kaziuko mugėje besilankanti K.Brazauskienė stabtelėjo ir prie socialinės-kulinarinės akcijos „Eglijos barbeque“ palapinių.

Kvietime į renginį buvo parašyta: socialinė-kultūrinė akcija „Eglijos barbeque“. Kas Kauno ponią E.Vaitkevičę atgynė į tokį renginį?

„Dalyvavau parodoje „Mano vestuvės“ ir ten susipažinau su barbekiu asociacijos nare Halina. Ji puiki kulinarė, susibendravom ir nutarėm bendradarbiauti - kiek bus tokių akcijų, kartu jose dalyvauti“, - kaip atsidūrė prie grilio, pasakojo E.Vaitkevičė.

Visus užsukti į renginį pakvietusi moteris, pasirodo, rūpinasi ne tik Lietuvos politikos reikalais, bet ir domisi mityba. „Propaguoju sveiką mitybą: t. y. mėsą, žuvį, daržoves vartoju iš ekologiškų ūkių, dažniausiai viską perku turguje, stengiuosi kuo mažiau naudoti cheminių priedų. Valgau viską, bet stengiuosi kuo paprasčiau gaminti“, - portalui diena.lt sakė E.Vaitkevičė.

Ant iešmų besisukantys 15-18 kg ėriukai buvo iš anksto šiek tiek paruošti, todėl iškepti turėtų per dvi-keturias valandas. Apie 14 val. mėsa jau turėjo būti iškepusi, o 15 val. čempionato žiuri imėsi darbo: ragavo ir vertino, kad galėtų išrinkti geriausią. Keptų ėriukų galėjo paragauti ir visi miestiečiai bei sostinės svečiai.

Keturios komandos, kurias sudaro kulinarijos šefai, grilio meistrai, sveikos mitybos propaguotojai, ėriukus kepė pagal savo receptą. Garnyrus jiems pateikė taip pat skirtingus.

„Tai gali būti ir vaisiai, galima ir paprikos, pomidorų, prieskoninių žolelių - čiobrelių, rozmarinų. Padažai taip pat įvairiausi: nuo paprastų kepsnių padažų iki baltų ir net padažo su granatais“, - garnyro įvairovę atskleidė indėniškais drabužiais pasidabinusi asociacijos narė Halina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra