Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Garliavos mezginiai keliaus į Paryžių

2014-09-11 11:20

Prancūzijos sostinėje rugsėjo 16–18 d. vyksiančioje didžiausioje pasaulyje tekstilės parodoje "Première Vision" naujausius gaminius pristatys ir Kauno rajone įsikūrusi "Garlitos" įmonė.

Kauno r. savivaldybės nuotr.

Prancūzijos sostinėje rugsėjo 16–18 d. vyksiančioje didžiausioje pasaulyje tekstilės parodoje "Première Vision" naujausius gaminius pristatys ir Kauno rajone įsikūrusi "Garlitos" įmonė.

Ekologiška ir madinga

Bendrovės generalinis direktorius Juozas Martikaitis pasakojo, kad prestižinėje parodoje bus pristatytos rudens ir žiemos sezonams skirtos kolekcijos. Garliaviškiai mėgins nustebinti Paryžiaus publiką išskirtinės kokybės, ekologiškais ir inovatyviais mezginiais iš vilnos, kašmyro, lino ir kitų medžiagų.

"Garlitos" pardavimo direktorė Rita Norvilienė tvirtino, kad mezginiai yra visada madingi, ypač nedažyti, be sintetikos ir cheminio apdorojimo. Garliaviškių kolekcijoje – megztiniai, puspalčiai, pledai, šalikai.

Nemažai gaminių skirta kūdikiams ir vaikams. "Mūsų mezginiai yra ploni, švelnūs, nesiglamžo, maloniai priglunda prie kūno", – vardijo pranašumus direktorė. Ji pastebėjo, kad pasaulyje sparčiai didėja ir mezginių gyvūnams paklausa.

"Première Vision" paroda vyksta du kartus per metus. Šiemet joje užsiregistravo maždaug 870 dalyvių iš 28 pasaulio valstybių. R.Norvilienė teigė, kad tai puiki proga užmegzti verslo kontaktus.

Garsėja naujovėmis

"Garlita" pasižymi inovacijomis ir vis aktyviau įsitvirtina pasaulio rinkose. "Nuolat kuriame naujus drabužių modelius, gaminame nesiglamžančias, atsparias purvui, dūriams ir kitokiems veiksniams medžiagas", – kalbėjo R.Norvilienė.

Įmonės produkcija gaminama kompiuteriais valdomomis staklėmis. Iš gerų žaliavų kokybiškai pagaminti drabužiai parduodami Vakarų Europos parduotuvėse. Kokybė – svarbiausias lietuvių pranašumas konkurencinėje kovoje su Kinijos gamintojų produkcija.

Didelę "Garlitos" produkcijos dalį užima megzti uniforminiai drabužiai: šalikai, šilti apatiniai, megztiniai, specialios paskirties drabužiai, gaminami NATO šalių, kitų valstybių kariuomenių užsakymu.

R.Norvilienė pasakojo, kad "Garlita" iki šiol vykdė klientų užsakymus, tačiau ateityje mėgins įtvirtinti ir savo prekės ženklą.

Vyriausybė skatins eksportą

Neseniai "Garlitoje" įvyko Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos atstovų pasitarimas, į kurį atvyko ir premjeras Algirdas Butkevičius.

Jis pranešė, kad yra kreiptasi į EK dėl paramos Lietuvos eksportui skatinti, taip pat priminė, kad įmonėms yra galimybė gauti paramą už darbuotojų apmokymą ir perkvalifikavimą.

"Labai svarbu pagreitinti 2014–2020 m. ES paramos panaudojimo procesą, tada galėsime sušvelninti Rusijos sankcijų padarinius mūsų ekonomikai", – Vyriausybės uždavinius įvardijo A.Butkevičius.

Susitikime dalyvavęs ūkio viceministras Marius Skarupskas paragino tekstilininkus vienytis į klasterį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų