Pereiti į pagrindinį turinį

Į alėją – dėl sužeistų balandžių

2015-07-28 12:00
Danutės Tamošaitienės nuotr.

Prie Kauno valstybinio lėlių teatro kiekvieną rytą ir vakarą galima sutikti pagyvenusią moterį, kuri čia ateina tam, kad palesintų sužeistus balandžius.

85-erių iš Baltarusijos kilusios Anos Balyckajos rytas prasideda visada vienodai ir žiemą, ir vasarą: moteris skuba į parduotuvę, ten nusiperka batono, kuriuo lesina paukščius.

"Man gaila sužeistų balandžių, todėl stengiuosi maitinti tik juos. Iš viso tokių yra trys: dviem sužalotas snapas, o trečiajam – koja", – draugystės su balandžiais istoriją pasakojo A.Balyckaja.

Moteris į Lietuvą atvažiavo po Antrojo pasaulinio karo. Ji iki šiol prisimena degančius namus ir skurdą, vyravusį šalyje. Skausmas ir badas moteriai nesvetimi, todėl ji teigia puikiai suprantanti, ką jaučia sužeisti paukščiai, patys negalėdami savarankiškai rasti maisto.

Pati A.Balyckaja gyvena netoli Laisvės al., todėl kiekvieną dieną ateiti lesinti paukščių jai nėra sunku. Moteris sakė, kad globotiniai ją jau pažįsta, o praeiviai pasišneka, pabendrauja ir netoliese dirbančios pardavėjos.

"Aš nieko įspūdingo nedarau. Man tiesiog gera padėti neįgaliesiems. Juk jie vargšai vieni n

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų