Pereiti į pagrindinį turinį

Įpareigojo žolę pjauti dažniau

2016-07-29 10:07 diena.lt inf.

"Patebėjau, kad kai kuriose miesto vietose prie daugiabučių esančios vejos prižiūrimos kone idealiai – pjaunamos reguliariai. Tačiau netrūksta vietų, kurios atrodo apleistos, neprižiūrimos, šienpjoviai jose apsilanko gal vos kelis kartus per sezoną. Kas kiek laiko turi būti pjaunama žolė viešosiose vietose? Ar Kaune yra numatyti vejų priežiūros reikalavimai?", – klausia Nijolė.

"Būsto valdos" nuotr.

Komentaras

Šarūnas Eidintas

UAB "Būsto valda" direktoriaus pavaduotojas

Pagal š. m. gegužės 3 d. Kauno Savivaldybės patvirtintus aplinkos priežiūros pakeitimus, nuo šios vasaros Kauno mieste žolė turi būti šienaujama dažniau. Anksčiau taisyklės įpareigojo veją nušienauti bent vieną kartą per metus iki rugsėjo 1-osios.

Pagal naują tvarką žolė turi būti pjaunama mažiausiai kartą per mėnesį ir turi būti ne aukštesnė kaip 12 cm. Kol kas apie paskirtas baudas dėl nešienaujamo kiemo neteko girdėti, kokio dydžio būtų šios baudos, aplinkos priežiūros pakeitimuose taip pat nenurodyta. Ši tvarka galioja visiems be išimties – tiek individualių namų, tiek daugiabučių ir organizacijų valdomoms teritorijoms. Daugiabučių atsakomybės riba – 50 metrų nuo pastato.

Mūsų administruojamų daugiabučių gyventojams, kuriems vejos pjovimo paslaugą teikia mūsų rangovai, šiemet išlaidos padidės labai nedaug. Tai susiję ne tik su vejos pjovimo dažnumu, bet ir su padidėjusiu minimalių atlyginimu, dėl to atitinkamai šiek tiek išaugo paslaugos kaina.

Paprastai rangovus įpareigojame savo administruojamų daugiabučių ir komercinių pastatų kiemus šienauti mažiausiai keturis kartus per sezoną nuo gegužės vidurio iki rugsėjo vidurio. Dažnumas priklauso nuo oro sąlygų bei nuo to, kaip greitai auga veja. Pavyzdžiui, šiemet dėl lietingo birželio tarp šienavimų teko daryti ilgesnę pertrauką, nes per lietų vejos pjauti negalima.


Laukia klausimų

Kauno daugiabučius administruojančios bendrovės "Būsto valda" specialistai pasirengę atsakyti ir į kitus kauniečius dominančius klausimus.

Klausimus dėl daugiabučių priežiūros galite siųsti e. paštu [email protected].

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų