Pereiti į pagrindinį turinį

Įspėjimas kavinėms - užtikrinti švarą čempionato metu

2011-08-18 18:23
Įspėjimas kavinėms - užtikrinti švarą čempionato metu
Įspėjimas kavinėms - užtikrinti švarą čempionato metu / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui Kauno visuomenės sveikatos centro (KVSC) specialistai įspėja kavines, restoranus ir viešbučius skirti ypatingą dėmesį švarai ir tvarkai. Pasak specialistų, viešojo maitinimo ir apgyvendinimo sektoriams teks susidurti su neįprastai dideliu žmonių skaičiumi. Dėl to padidėja užkrečiamųjų ligų rizika.

„Europos krepšinio čempionato metu gali padaugėti užkrečiamųjų ligų, jų protrūkių, galinčių kelti grėsmę visuomenės sveikatai ir plisti tiek vietiniu, tiek tarptautiniu lygiais“, - teigiama KVSC pranešime.

Kauno centre veikiančios viešojo maitinimo įstaigos turėtų sulaukti didžiausio lankytojų skaičiaus. Beveik visų jų vadovai kaip susitarę tvirtina užtikrinantys švarą ir tvarką ne tik čempionato metu, bet ir kiekvieną dieną.

„Nemanau, kad bus didžiuliais srautai, tačiau imsimės visų priemonių. Padidinom darbuotojų skaičių, kad prižiūrėtų tvarką. Mūsų restoranas - pakankamai aukšto lygio, todėl mums net nekyla klausimų apie netinkamas sanitarines sąlygas. Didelis srautas ar mažas, švara turi būti kiekvieną mielą dieną“, - įsitikinusi Laisvės alėjoje esančios picerijos vadybininkė Daiva Kmitienė.

Tiesiog ant Rotušės aikštės grindinio įsikūrę lauko kavinės tikina nesusiduriančios su sunkumais užtikrinant sanitarines sąlygas pagal visus reikalavimus.

„Kiekvieną dieną virtuvėje turi būti tvarka, nepriklausomai krepšinio čempionatas ar ne“, - specialistų įspėjimo nesureikšmina vienos kavinių po atviru dangumi vadybininkas Gintaras Davidonis. Jis užtikrina, jog šiai maitinimo įstaigai nesudaro sunkumų palaikyti švarą tai, kad kavinė įsikūrusi ne pastate. „Ne, tikrai nesudaro sunkumų. Tik noro reikia“, - tikras G.Davidonis.

Vieno didžiausių restoranų Laisvės alėjoje vadovas Gintautas Ruminas teigia į specialistų įspėjimą pažiūrėjęs rimtai.

„Kad būtų lengviau suktis per čempionatą ir viską spėtume, sumažinome asortimentą palikdami pačius populiariausius patiekalus, padidinome žmonių skaičių. Virtuvėje dirbs 2 – 3 papildomi darbuotojai“, - apie priemones kalba G.Ruminas.

Kauno maisto ir veterinarijos tarnyba prieš čempionatą pradėjo tikrinti "Žalgirio" arenos prieigose dirbančias kavines. Specialistai domisi, ar didesnio lankytojų srauto sulauksiančios viešojo maitinimo įstaigos atitinka higienos reikalavimus. Kontrolės sulauks ne visos, o tik tos, kuris įrašytos į didžiausio rizikos sąrašą. Kokios tai kavinės, maisto ir veterinarijos tarnyba neįvardija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų