Pereiti į pagrindinį turinį

Jadagonyse vėl varžysis šunų kinkinių entuziastai

2011-04-29 16:31
Jadagonyse vėl varžysis šunų kinkinių entuziastai
Jadagonyse vėl varžysis šunų kinkinių entuziastai / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajone, Jadagonyse, balandžio 30-gegužės1 dienomis įvyks tarptautinių šunų kinkinių varžybų "Baltijos taurė”-2011 atidarymas ir pirmasis etapas.

"Baltijos taurės” varžybas pirmą kartą 2008 metais istorinėje Lietuvos sostinėje Kernavėje surengė šunų kinkinių entuziastai. Jau 2009 metais "Baltijos taurė” tapo daugiaetapėmis varžybomis - po vieną etapą vyko Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje. Pernai varžybos išaugo iki 5 etapų, kurie be minėtų šalių dar vyko Estijoje ir Lenkijoje, o šiemet prisideda ir Rusijos federacija. Tad antrasis etapas vyks Sankt-Peterburge , birželio mėnesį Baltųjų naktų metu.

Varžybų tikslas - išaiškinti stipriausius sportininkus Baltijos regione individualiose sporto rungtyse ir komandinėje įskaitoje, rudenį bus paskelbta šalis nugalėtoja. 2010 metais šalių įskaitoje nugalėtoja tapo Lietuvos komanda.

Kiekvienas "Baltijos taurės” etapas pagal nuostatus vykdomas kaip atskiros varžybos su savo apdovanojimais ir krašto, kuriame vyksta, pristatymu. Pirmajame "Baltijos taurės“ etape –atidaryme sportininkai su savo augintiniais varžysis dėl Kauno rajono savivaldybės mero taurės. Meras Valerijus Makūnas yra šių varžybų globėjas.

Tai bus vienintelės šiemet Lietuvoje besniegių disciplinų varžybos, kuriose galima pamatyti stipriausius Lietuvos šunų kinkinių sporto atstovus .Rudenį Vokietijoje įvyksiančiame Pasaulio čempionate Lietuvos šunų kinkinių sporto federacija pirmą kartą Lietuvos istorijoje planuoja pristatyti Lietuvos rinktinę.

Varžybų Jadagoniuose atidarymas - balandžio 30 dieną,10 val., startų pradžia - 11 valandą. Gegužės 1 dieną startų pradžia - 10 val. Iškilmingi apdovanojimai - 14 val.

Abi varžybų dienas vyks vaikų kroso su šunimis varžybos ,kuriose savo jėgas galės išbandyti ir žiūrovai su savo vaikais. Renginys žiūrovams nemokamas, veiks lauko kavinė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų