Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdinės eglės šiluma - tik dviem valandoms

2009-01-16 12:56
Kalėdinės eglės šiluma - tik dviem valandoms
Kalėdinės eglės šiluma - tik dviem valandoms / Ingridos Žirlienės nuotr.

Ant fontano Laisvės alėjoje stovėjusi kalėdinė eglė ketvirtadienį benzininiais pjūklais buvo supjaustyta ir išgabenta sušildyti bendrovės „Irgita" patalpų.

Gražuolę žaliaskarę miestui dovanojo gyventojai, jos pastatymu, papuošimu, o dabar supjaustymu rūpinosi savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi bendrovė „Irgita". 15 metrų miško gražuolė buvo nupuošta trečiadienį.

„Kad ir kaip būtų gaila, tačiau eglė atliko savo užduotį, o dabar turi iškeliauti. Iš kamieno suskaldytomis malkomis kūrensime krosnį, o šakomis uždengsime rožių krūmus, esančius prie Karo muziejaus", - greitai eglės likimą paaiškino bendrovės vadovas Robertas Mačiulis.

„Irgita" įsikūrusi Kaune, Antakalnio gatvėje, čia ir atkeliaus malkomis virtusi kalėdinė eglė. Pasak R.Mačiulio, eglės skleidžiama šiluma bus galima pasidžiaugti maždaug dvi valandas.

Šiemet, kaip niekad ilgai, mieste nebuvo nupuoštos kalėdinės eglės. Paprastai šventinės žaliaskarės nupuošiamos sausio 6 dieną, per Trijų karalių šventę.

Dėl Rotušės aikštėje išlietos čiuožyklos nuspręsta kalėdinę eglę kol kas palikti. Kauniečius ir miesto svečius ji džiugins iki vasario 2 dienos. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų