Pereiti į pagrindinį turinį

Karinių oro pajėgų vadas: mes pasiruošę vykdyti priesaiką

2014-11-24 08:35
DMN inf.
Audronis Navickas

Kaunas yra vienintelis Lietuvos miestas, kasmet į garbingiausią vietą – Rotušę – pakviečiantis iškiliausius Lietuvos kariuomenės atstovus. Čia miesto meras įteikia apdovanojimus pasižymėjusiems kariams, o pastarieji padėkoja asmenims, aktyviai bendradarbiaujantiems su kariuomene.

Praėjusį penktadienį susirinkusieji į Rotušę tylos minute pagerbė žuvusiuosius už Tėvynės laisvę, po to sugiedojo Lietuvos himną.

„Lietuvos kariuomenė yra saugios valstybės garantas. Garbingas ir drąsus karių apsisprendimas ginti ir saugoti Tėvynę yra įkvepiantis pavyzdys, skatinantis kiekvieną iš mūsų prisidėti prie valstybės stiprinimo, o tai ypač svarbu šiuo istoriniu laikotarpiu. Labai svarbu, kad būtų stiprus ryšys tarp kariuomenės ir visuomenės, nes mes visi turime rūpintis valstybės saugumu. Linkiu stiprybės siekiant kilnių tikslų ir ištvermės tarnaujant Tėvynei“, – kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Meras trims pasižymėjusiems kariams įteikė vardinius karus. Apdovanojimas „Kilniausias kario poelgis“ atiteko Arūnui Juškai už būtinosios medicinos pagalbos suteikimą autoįvykyje nukentėjusiems asmenims. Apdovanojimas „2014 m. karys“ skirta kapitonui Tomui Karkliui už pasiaukojamą darbą, ištikimybę ir visuomeninę veiklą. Apdovanojimas „Geriausias 2014 metų projektas“ paskirtas atsargos kapitonui Gintautui Deksniui, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų viešųjų ryšių vyriausiajam specialistui, už projektą „Istorinis Lietuvos karo aviacijos protokolas: apeigos ir tradicijos „Iš gyvų istorijų“ ciklo.

Apdovanojimai taip pat buvo įteikti Lietuvos kariuomenės dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos vadui pulkininkui Gediminui Macijauskui, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vadui pulkininkui leitenantui Arūnui Dzidzevičiui, Karinių oro pajėgų Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos vyriausiąjam puskarininkiui seržantui majorui Valdui Kundrotui, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vyriausiajam puskarininkiui seržantui majorui Eglandui Višinskui, Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos vyriausiajai puskarininkei seržantei majorei Dovilei Antulevičienei.

„Karo kurstytojai nerimsta, tačiau nesukelia daug problemų. Mes budime, jie padaro mus matomais. Noriu patikinti, kad mes esame pasiruošę vykdyti priesaiką, kartu su NATO kariais saugome valstybę“, – kalbėjo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Audronis Navickas.

Kauniečiams, bendradarbiaujantiems su kariuomene, A. Navickas įteikė padėkos raštus: Birutietei Editai Almonaitienei, solistei Nomedai Kukulskienei, Kauno miesto savivaldybės tarybos sekretoriato vedėjai Rasai Labulytei, Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjui Albinui Vilčinskui bei verslininkei Indrai Ramanauskienei.

Karių pagerbimo renginyje koncertavo koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ „Kauno bigbendas“.

Sekmadienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje buvo pakelta Vyčio Kryžiaus vėliava, vyko kariuomenės dienos minėjimas. Buvo padėta gėlių prie Nežinomo kario kapo ir Laisvės paminklo. Laisvės alėjoje, prie namo, kuriame gyveno visuomenės ir kultūros veikėjas, rašytojas, knygnešys, Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjas ir vadovas Vladas Putvinskis – Pūtvis, atidengta atminimo lenta su bareljefu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų