Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunas mokslo metus pasitinka su krepšiniu ir koncertais

2024-09-02 14:11

Po šventinio šurmulio mokyklose Mokslo ir žinių dienos paminėti visi buvo kviečiami Nemuno saloje. Iš pradžių pajudėti krepšinio aikštelėje ar viktorinoje, o po to jau ir šokių aikštelėje.

Nemuno salos parke surengta krepšinio treniruotė su Lietuvos sporto universiteto (LSU) treneriais. Siekiama krepšinio žaidimo „Karavano“ masiškumo rekordo. Ar pavyks pagerinti Gineso rekordų knygoje įrašytą JAV, Dalase, 2015 m. užfiksuotą pasiekimą – 701 dalyvis?

Kas pusvalandį į eilę išsirikiuoja apie šimtą žaidėjų. Į finalą – po du iš kiekvieno etapo. Pagal organizatorių optimizmą ir žmonių aktyvumą, panašu, kad pasaulio rekordas kris.

Į renginį užsuko ir žinomi treneriai Ramūnas Butautas bei Kęstutis Kemzūra.

Ko reikia ateities treneriams? „Reikia mylėti krepšinį, turėti pareigingumo ir atsakomybės jausmą. Reikia aukotis. Neišeinant iš komforto zonos aukštų rezultatų pasiekti neįmanoma. Aišku, žinių reikia“, – sakė R. Butautas.

Neišeinant iš komforto zonos aukštų rezultatų pasiekti neįmanoma.

Pirmakursiai tiesiai šviesiai nepareiškė, kad atėjo tam, jog taptų rinktinės treneriais. „Bet kiekvienas pagalvoja“, – įsitikinęs LSU dirbantis R. Butautas.

K. Kemzūra, paklaustas, ar netrūksta jauniems žaidėjams, treneriams paprasčiausios motyvacijos, noro įdėti sunkaus darbo, sakė, kad be noro nieko nebus. Jis pridūrė, kad būtina ir pagarba, kantrybė, drausmė, disciplina. Kaip gyvenime, taip ir krepšinyje.

Karavaną abu žaidė jau senokai. K. Kemzūra juokavo, kad per treniruotes nerodo savo taiklumo, kad nežlugdytų žaidėjų savivertės.

Ramūnas Butautas (kairėje) bei Kęstutis Kemzūra. Regimanto Zakšensko nuotr.

Dar laukia zumbos treniruotė, snaiperio konkursas. Jo nugalėtojas bus pakviestas suremti pečius su profesionaliais „Betsafe-LKL“ krepšininkais Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto snaiperių konkurse.

18 val., kaip nurodo šventės organizatoriai, prie pulto stos ir ritmus užsuks DJ Paipce.

19 val. koncertinę programą pradės metų hiphopo grupės titulo savininkai – „8 Kambarys“. Vėliau savo specialią selekciją pristatys „Power Hit Radio“ rezidentas – DJ BeLeo.

21 val. Nemuno salą sudrebins vakaro kulminacija – OG Version.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų