Quantcast

Kaune gali atsirasti naujoviškas elektroninis bilietas

Popierinis vienkartinis elektroninis bilietas – tokią naujieną miesto švenčių ir renginių dalyviams ketina pasiūlyti Kauno miesto savivaldybė.

Dėl tokio bilieto įteisinimo artimiausiame tarybos posėdyje turės balsuoti miesto politikai. Savivaldybės Transporto ir eismo reguliavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras sakė, kad būtinybę turėti minėtą bilietą padiktavo susidariusi situacija.

„Iki šiol per įvairius renginius, pavyzdžiui, Europos krepšinio čempionatą, dalyvius, savanorius ir visus kitus, turinčius renginio akreditacijas, miesto viešuoju transportu veždavome nemokamai. Tačiau sulaukėme Vyriausybės atstovės Kauno apskrityje Rasos Noreikienės pastabos, kad tokia tvarka neatitinka įstatymų, tad kažkaip reikėjo tokias keliones apmokestinti ir apskaityti“, –sakė jis.

Planuojama, kad naujas vienkartinis bilietas kainuos 80 centų – lygiai tiek pat, kiek kainuoja jo pagaminimas. Elektroninė sistema fiksuos keliones, už kurias vėliau sąskaita bus pateikiama renginio organizatoriams.

„Vienkartiniam kelionės apskaitymui buvo reikalinga kokia nors priemonė, tad bilietas bus su mikroschema. Plastikinė kortelė kainuoja brangiai, jos neapsimoka daryti vienam kartui “, – pasakojo P.Keras.

Jo teigimu, savivaldybė išlaidų turės tiek, reikės pagaminti tokių bilietų. Artėjančiai Dainų šventei, kurioje dalyvaus ir vaikai iš kitų miestų, planuojama pagaminti apie 4 tūkst. naujų bilietėlių, todėl savivaldybei tai kainuos per 3 tūkst. litų. Šiuo atveju renginio organizatorius – miesto savivaldybė, todėl šventės dalyvių kelionės išlaidas padengs ji pati.

Kalbėdamas apie anksčiau įvestą naujovę – metinį viešojo transporto bilietą už 840 litų, P.Keras sakė, kad šiuo metu parduota keliasdešimt tokių bilietų. Jo teigimu, nesitikėta, kad jie bus perkami masiškai – per metus pardavus 100-200 bilietų, esą bus pasiektas užsibrėžtas tikslas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prajuokino

prajuokino portretas
jau pries 20 metu uzsieny pirkau autobuso kortele 10-iai vaziavimu.Autobuse ikisus kortele i lomposteri, sis pazymedavo ir atspausdavo ilipimo laika,data, diena ir t.t.10 kartu pravaziuoji ir ismeti kortele.Vat ir baisus stebuklas viesojo transporto sulams, norintiems padaryt bizni.

hmm

hmm portretas
galetu ir spaudos kioskuose atsirasti tokie popieriniai vienos dienos triju dienu bilietai turistam ir visiem kitiem

Kauną apvaginės Savivaldybė

Kauną apvaginės Savivaldybė portretas
Kauniečiai, atsibuskit ir į gatves! Parudukim valdžiai kokie jie melagiai ir vagys! "Jo teigimu, savivaldybė išlaidų turės tiek, reikės pagaminti tokių bilietų." Reiškia esant bet kokiam renginiui Kaune (kad ir sporto čempionatui, kuris jokio produkto nesukuria), tie pinigai eis iš tavo ir mano kišenių, mielas KAUNIETI !!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių