Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune – kitokios Kalėdos: to nebuvo penkiolika metų

2024-10-16 12:17

Kaunas jau ruošiasi Kalėdoms, o šiemet jos bus kitokios. Eglė stovės ten, kur stovėjo prieš 15 metų, ją puoš nebe ilgametė menininkė Jolanta Šmidtienė ir pati žaliaskarė bus tikra. 

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

J. Šmidtienės idėjų kauniečiai kasmet laukdavo, nes eglė tapdavo meno kūriniu. Šiemet eglę puoš nebe kaunietė, o vilniečiai. Vieta, kur stovės eglė, bus taip pat kita, dėl prasidėjusios Rotušės aikštės rekonstrukcijos.

Į Kauno Vienybės aikštę mažiau nei už mėnesio buvo atvežta Kalėdų eglė.

Miestas jau turi žaliaskarę, kuri atkeliaus iš miestiečio kiemo.

„Turėsime gyvą eglutę. Paprašėme miestiečių pagalbos, o jie geranoriškai padovanojo apie 18 metrų aukščio eglę“, – teigė kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė. 

Kaunas atsisako pompastikos. 

„Konkurse turėjome tris pretendentus. Bus daug šviesos, daug šilumos, daug lempučių ir jos bus pakankamai kuklios. Kauniečiai prašė paprastų, ramių Kalėdų“, – tikino A. Augonė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Eglę puošianti įmonė idėją slepia, tačiau prasitaria, kad iššūkių bus. 

„Stengsimės nenuvilti. Manome, kad eglės paprastumas būna ne ką prastesnis negu prašmatnūs dalykai“, – kalbėjo „Adam decolight“ direktorius Nerijus Chmieliauskas. 

Tradicija puošti gyvą eglę, padovanotą gyventojų, gyvuoja Klaipėdoje. Dažniausiai ji puošiama lemputėmis.

Kauniečiai prašė paprastų, ramių Kalėdų.

Įžiebimo koncertą pirmą kartą organizuoja aktorius Andrius Žiurauskas. Aikštėje suskambės karilionas, šventė sutampa su kariuomenės diena, tad čia pasigirs išskirtinių kūrinių, o dainininkų bus mažiausiai vienuolika.

„Man yra labai žavūs Vienybės aikštės stogai, pastatai, tad labai norime juos įveiklinti, kaip dabar madinga sakyti. Norime, kad virš aikštės personažai ir skristų, ir kojūkais vaikščiotų“, – kalbėjo Kauno eglės įžiebimo organizatorius A. Žiurauskas.

Kaunas naujų dekoracijų kitoms erdvėms puošti nepirks, bus naudojama kas liko iš pernai. 

„Dekoracijos mūsų jau yra pakankamai šviežios. Tikimės, kad jų užteks, puošime daugiau eglučių, miestas bus šviečiantis“, – apie planus pasakojo kultūros skyriaus vedėja.

Eglės papuošimas kainuos – 80 tūkst. eurų, o tai yra 80 tūkst. mažiau nei pernai. Visgi koncertas 20 tūkst. brangesnis nei pernai – 180 tūkst. eurų. Kaunas anksčiausiai Lietuvoje pasitiks Kalėdas – lapkričio 23-ąją. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų