Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno gatvėse - abejingi vairuotojai

2011-08-26 18:19
Kauno gatvėse - abejingi vairuotojai
Kauno gatvėse - abejingi vairuotojai / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Pasitinkant krepšinio čempionatą Kauno gatvėse šią savaitę vyksta eismo pratybos. Jų metu kelių policijos pareigūnai tikrina, kaip vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklės (KET) duoti kelią spacialiųjų tarnybų automobiliams, važiuojantiems įjungtais švyturėliais.

Situacijos neimituojamos. Prie Kauno greitosios pagalbos medicinos stoties nuolat budi kelių policijos ekipažas. Greitosios automobiliui išvykus pas ligonį, pareigūnai važiuoja iš paskos ir kontroliuoja, ar vairuotojai duoda kelią automobiliui įjungtais švyturėliais.

„Situacija yra bloga. Vairuotojai nekreipia dėmesio į greitosios automobilį. O sustabdyti teisinasi garsiai klausę muziką ir negirdėję, nepamatę, nepastebėję, nežiūrėję į tą pusę“, - apie dviejų dienų pratybų rezultatus praneša Kauno apskrities Kelių policijos valdybos specialistė Gražina Jasiūnienė.

Vis tik pareigūnai nuobaudas skyrė tik grubiausiems pažeidėjams, sukėlusiems avarinę situaciją. Per dvi dienas tokių nustatyta 13. Nepraleidus automobilio įjungtais mėlynais ir raudonais švyturėliais gresia bauda nuo 200 iki 400 litų arba vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo dviejų iki keturių mėnesių.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad kauniečiams dar kartą vertėtų prisiminti Kelių eismo taisykles, nes dažnas vairuotojas, išgirdęs ar pamatęs artėjantį automobilį su įjungtais garso ir šviesos signalais sutrinka, staigiai stabdo, taip sukeldamas avarinę situaciją.

Pratybos vyksta ir toliau, kol kas neaišku, ar jos bus tęsiamos savaitgalį.

„Per krepšinio čempionatą reikia tikėtis didelių transporto spūsčių, todėl būtina vairuotojams dar kartą priminti, kaip svarbu tokiomis sąlygomis praleisti specialiųjų tarnybų automobilius“, - sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato (KVPK) Kelių policijos valdybos Patrulių rinktinės vadas Danas Česnauskas.

Kauno apskrities policija primena, kad eismo dalyviai privalo:

nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir (ar) raudonais (arba tik mėlynais) žybčiojančiais švyturėliais ir (arba) specialiaisiais garso signalais artėjančioms (ir jų lydimoms) transporto priemonėms;

keliuose, kur eismui abiem kryptimis yra ne daugiau kaip 4 eismo juostos, jie privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto (keliuose su skiriamąja juosta sustoti privalo tik ta pačia kryptimi judančios transporto priemonės);

pro stovinčią specialiąją transporto priemonę su įjungtu mėlynu ir (ar) raudonu (arba tik mėlynu) žybčiojančiu švyturėliu vairuotojas privalo važiuoti tokiu greičiu, kad prireikus galėtų tuoj pat sustoti nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų