Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rajono savivaldybei perduotas Kadagių slėnis

2024-10-06 18:52

Kauno rajono savivaldybės nuosavybėn perduotas Kauno marių regioniniame parke esantis Arlaviškių pažintinis takas, dar vadinamas Kadagių slėnio taku.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Tokį sprendimą trečiadienį vykusio posėdžio metu priėmė Ministrų kabinetas.

Pernai lapkritį sprendimą perimti taką ir užtikrinti jo priežiūrą priėmė Kauno rajono savivaldybė.

Kauno rajono savivaldybė nurodė, kad perimamas pažintinis takas yra vienas vaizdingiausių, traukiantis ne tik Kauno rajono, bet ir kitų Lietuvos regionų gyventojus.

„Siekiama skatinti gyventojų turizmą ir aktyvų poilsį, Lietuvos kraštovaizdžio pažinimą ir užtikrinti Lietuvos kraštovaizdžio priežiūrą – išsaugoti ir prižiūrėti želdinius, įrengtą pažintinio tako infrastruktūrą“, – rašoma Vyriausybei teiktame Aplinkos ministerijos projekte.

Iki šiol valstybei nuosavybės teise priklausantį taką patikėjimo teise valdė Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija.

Medinis Arlaviškių pažintinis takas buvo įrengtas 2010 metais, tačiau su laiku medinės tako dalys pradėjo dėvėtis, veikiamas klimato sąlygų takas tapo nesaugus lankytis, daugelyje vietų mediniai poliai supuvo.

Pernai takas atnaujintas, prie tako priežiūros prisidėjo Kauno marių regioninio parko lankytojai, pirkdami savanorišką lankytojo bilietą, o vienas paramos būdų supuvusias tako lentas keičiant naujomis buvo galimybė prisidėti įsigyjant vardinę lentą.

Arlaviškių pažintinio tako lentinė dalis, kuri yra pritaikyta ir neįgaliesiems, vingiuoja Kauno marių šlaito keteros viršumi. Lankytojai visais metų laikais galės stebėti kadagyną, Dabintos salą, Kauno marių panoramas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų