Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rotušėje vėl vyksta santuokos ceremonijos

2024-10-20 15:01

Atnaujintoje Kauno rotušėje nuo šios savaitės vėl vyksta santuokos ceremonijos.

„Nuo spalio 17-os santuokos prasidėjo rotušėj“, – BNS sakė Civilinės metrikacijos poskyrio vedėja Vaineta Munderzbakienė.

Liepą po pustrečių metų trukusios rekonstrukcijos visuomenei vėl atvertas rotušės pastatas. Jame įrengta Kauno miesto muziejaus ekspozicija, atvertos rūsio patalpos ir palėpė, kur įkurta parodų erdvė.

Rotušės remonto metu tuoktuvių ceremonijos vyko Miko ir Kipro Petrauskų namuose Žaliakalnyje, taip pat vasaros laikotarpiu buvo organizuojamos ir Kauno pilies muziejuje.

Anot V. Munderzbakienės, tiksli renovacijos darbų užbaigimo data nebuvo žinoma, tad nenorint sukelti papildomo streso jaunavedžiams, nuspręsta kiek palaukti prieš sugrąžinant ceremonijas į rotušę.

„Mes negalėjom jų informuoti labai iš anksto, nes nežinojom, kada ji (rotušė – BNS) atsidarys, o paskui tiesiog išlaukėm truputėlį, kol sumažėjo tas santuokų skaičius ir visus informavom“, – kalbėjo V. Munderzbakienė.

„Žmonės lūkesčius savo turėjo. Jie padavė prašymus, vis tiek duoda iš anksto, ypatingai vasarą, žmonės planuoja ir po to jiems paimti ir va taip va pasakyti, kad ne, dabar bus ne taip. Tai iš tikrųjų daugeliui kelią stresą“, – pasakojo ji.

Šią savaitę taip pat pradėta apie metus truksianti Rotušės aikštės rekonstrukcija.

Pirmieji darbai pradėti rytinėje Rotušės aikštės pusėje, šalia kavinių zonos, rangovai pradėjo ardyti dangas. Iki gruodžio vidurio šioje dalyje planuojama pakloti ir atnaujinti visas požemines komunikacijas, o ties pastatų fasadais bus įrengti skalda grįsti praėjimai.

V. Munderzbakienės nuomone, tai neturėtų sukelti problemų jaunavedžiams, bus įrengti praėjimai.

„Ką dabar padarysi, kad reikia sutvarkyti ir tą aplinką. Bus kaip bus. Vis tiek priėjimas bus, jaunavedžiai prieis, įeis ir kaip ir visi lankytojai į muziejų. Tai aš manau, kad čia didelių problemų neturėtų būti“, – sakė ji.

Tuoktuvių ceremonijos rotušėje vyksta tris dienas per savaitę – ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų