Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno senamiestis su vasara atsisveikins švęsdamas

2012-10-02 16:49
Kauno senamiestis su vasara atsisveikins švęsdamas
Kauno senamiestis su vasara atsisveikins švęsdamas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Pirmąjį spalio savaitgalį miestelėnai laukiami Kauno senamiestyje, kur šį šeštadienį vyks vasaros sezono uždarymo šventė, kvepianti obuoliais ir pasidabinusi klevo lapais.

Nekomercinį renginį visai šeimai organizuoja Kauno senamiesčio draugija ir Centro seniūnija, jiems talkins studentai.

Pasak Kauno senamiesčio draugijos vadovės Aistės Grybauskienės, vasaros sezono pabaigos šventė – tai kultūrinė pramoga senamiesčio bendruomenei ir jos svečiams, drauge siekiantiems, kad senamiestis taptų kultūringų žmonių susibūrimo vieta.

Šventės pradžią 14 val. paskelbs Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro "Ąžuolynas“ bei šokėjų grupės lydima teatralizuota eisena Vilniaus gatve į Rotušės aikštę. Visą dieną kiekvienoje švenčiančioje senamiesčio gatvėje vyks gyvos muzikos koncertai, mados kolekcijų pristatymai, o kavinės vaišins svečius gardumynais.

Vilniaus gatvėje vilios šokiai ir rekordinis 3 metrų ilgio sumuštinis, kurį bus galima ir paragauti. M.Daukšos gatvėje įsikurs vaikų pasakų šalis, o M.Valančiaus gatvėje tvyros Monmartro dvasia. Muitinės gatvėje Kauno humanitarinio fakulteto studentai siūlys išbandyti lietuviškų žaidimų.

VDA Kauno dailės fakulteto studentai kartu su kolegomis iš Lietuvos sveikatos mokslų ir Kauno technologijos universitetų pakvies į pilietiškumą žadinančią akciją. Rotušės aikštėje bus kuriama didelė trispalvė vėliava, o dalyviai giedos V. Kudirkos „Tautišką giesmę“. Šventę užbaigs Virgio Stakėno ir šokių grupės koncertas „Sadutės“ karuselėje.

Organizatorių teigimu, spalio 6 d. nuo 12 iki 18 val. bus uždarytas eismas M.Daukšos, M.Valančiaus ir Muitinės gatvėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų