Pereiti į pagrindinį turinį

Per krepšinio rungtynes – nežabotos sirgalių emocijos

2014-09-09 17:15

Antradienio vakarą krepšinio sirgaliai užplūdo Kauno barus ir kavines bei "Žalgirio" areną.

Antradienio vakarą krepšinio sirgaliai užplūdo Kauno barus ir kavines bei "Žalgirio" areną. Miesto centre stebėti Lietuvos ir Turkijos rinktinių rungtynių transliacijos susirinko įvairaus amžiaus žmonės.

Kuo labiau artėjo rungtynių pabaiga, tuo labiau liejosi žiūrovų emocijos, kurias užfiksavo portalo kaunodiena.lt fotokorespondentas, pasivaikščiojęs po Vilniaus g., Rotušės aikštę, užsukęs ir "Žalgirio" areną.

Šios varžybos lėmė, kuri komanda Ispanijoje toliau kausis dėl pasaulio krepšinio čempionų titulo, o kurios žaidėjai nuleidę galvas keliaus namo.

Turkų tritaškiai, efektingi dėjimai buvo palydimi atodūsiais, nuoskaudos ir kančios iškreiptais veidais. Turkams trečiame kėlinyje priartėjus 3 taškais, daugumai sirgalių buvo sunku nusėdėti vienoje vietoje, tad neturėjusieji sėdimų vietų jų net nebesidairė. Varžybų eigą pakilę nuo kėdžių stebėjo vis daugiau žmonių.

Užsirišęs varžovų krepšys sirgalius tiesiog varė iš proto. "Šį kėlinį pralošiame 12:3. Kažkoks marazmas!"– piktinosi vienas sirgalių, varžybas stebėjęs kavinėje Vilniaus g. "Dieve, padėk!" – vos ne su ašaromis į dangų akis kėlė kitas krepšinio fanas.

Rezultatą savo naudai persvėrus turkams, pritilo ir dainos "Turkai namo, turkai namo", "Mes laimėsim!". Tačiau jos iš karto atgijo po fantastiško Renaldo Seibučio tritaškio. Po jo sekęs Martyno Pociaus tritaškis išprovokavo dar vieną sunkiai pakartojamą emocijų proveržį, nuvilnijusį per visą Kauną. 

Vis tebesilaikant lygiam rezultatui, vis nepataikant nė vienai komandai, vieni sirgaliai grąžė rankas, kiti bandė pasikliauti likimu, bet kartu vyrus ragino nepasiduoti. "Davai!" – tyliai maldavo vienas sirgalių. Jo tonas pasikeitė po dar vieno taiklaus M. Pociaus tritaškio.

Ketvirtame kėlinyje, kurį lietuviai pradėjo su optimistine taškų persvara, gerų emocijų dar padaugėjo. Stiprėjo ir pergalės dainos. Jos nesiliovė ir po finalinės sirenos, paskelbusios lietuvių rinktinės pergalę ir užtvirtinusią iškovotą vietą stipriausiųjų ketvertuke. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų