Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno vicemeras matuojasi Vyriausybės atstovo kėdę

2013-08-06 04:38
Vicemeras V.Popovas bus atsakingas už plėtrą, investicijas, miesto ūkį
Vicemeras V.Popovas bus atsakingas už plėtrą, investicijas, miesto ūkį / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno mero pavaduotojas socialdemokratas Vasilijus Popovas neslepia, kad svarsto galimybę kandidatuoti į Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje postą, o į jo vietą miesto taryboje žvalgosi socialdemokratas Zigmantas Benjaminas Kazakevičius.

"Tikrai neatmetu galimybės kandidatuoti. Be abejo, kai bus paskelbtas konkursas ir paaiškės jo sąlygos, tada bus matyti. Jei atitiksiu keliamas sąlygas, bus viena situacija, o jei jų netenkins mano kandidatūra – bus kita", – "Kauno dienai" sakė vicemeras, kuris Vyriausybės atstovu ketverius metus dirbo iki 2010-ųjų.

Tiesa, politikui koją gali pakišti tai, kad jis nemoka kalbų. "Taip gyvenime susiklostė, kad moku tik vieną užsienio kalbą – rusų. O konkurse gali būti pateiktas reikalavimas bent B lygiu mokėti anglų, vokiečių ar prancūzų kalbas", – svarstė vicemeras.

Paklaustas, ar jam pabodo vicemero darbas, V.Popovas tai kategoriškai neigė, tačiau oficialiai nepatvirtino, kad tokį sprendimą priėmė partija.

"Eidamas Vyriausybės atstovo pareigas turi nuolat būti įstatymų sergėtoju. Tai daugiau rutininis darbas, o vicemeras turi daug daugiau laisvių. Jei ir klaidą padarai, ją gali ištaisyti miesto taryba. Kita vertus, atstovo darbas – kaip Seimo nario kadencija. Išrinko ir dirbi, nėra tokių stiprių politinių vėjų kaip užimant vicemero postą", – aiškino V.Popovas.

Neoficialiai kalbama, kad Kauno socialdemokratai norėtų, jog miesto tarybos nariu taptų Z.B.Kazakevičius. Per praėjusius savivaldos rinkimus jis šiek tiek daugiau nei 100 pirmumo balsų pralaimėjo V.Popovui ir į miesto tarybą nepateko.

Z.B.Kazakevičius yra buvęs miesto tarybos nariu, dirbęs Vyriausybės atstovu Kauno apskrityje, vadovavęs Kauno apskričiai, buvęs vidaus reikalų viceministru.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų