Nors grybų sezonas tik įsibėgėja, visgi šių miško gėrybių dar tenka gerokai paieškoti. Grybą galima nusipirkti ir pačiose netikėčiausiose vietose, pavyzdžiui, Laisvės alėjoje. Tiesa, su miško gėrybe jį sieja tik identiška išvaizda.
Konditerinius grybus prie miesto sodo pardavinėjanti Ona, sako, kad kepdama šiuos skanėstus ji pamiršta vienatvę ir prie kuklios pensijos prisideda papildomų santaupų. Paklausta, kaip klostosi prekyba, Ona pasakojo: „Pastaruoju metu pirkėjų itin sumažėjo, per dvi valandas tepardaviau aštuonis grybukus. Nepalyginsi su prieš dešimtmetį klestėjusia prekyba“.
Nors vienas grybas tekainuoja 2,5 lito, jo paruošimas didžiąją gyvenimo dalį konditere dirbusiai moteriškei reikalauja daug pastangų. „Iškepti grybą - labai paprasta. Tačiau masę gaminti reikia labai kruopščiai, tam tinka ne kiekvienas kiaušinis“, - pasakoja prekiautoja.
Neįprasta veikla užsiimanti kepėja sako jaučianti praeivių susižavėjimą ir nuostabą. Kartą vienas praeivis jos paklausė: „Močiute, kaip krizė?“
O ji atsakė: „Kokia krizė, kai visoje Laisvės alėjoje knibždėte knibžda lašinių parduotuvių“, - šmaikštauja Ona.
Naujausi komentarai