Pereiti į pagrindinį turinį

Lapių gyventojai nenori mokėti už atliekų išvežimą

2009-05-21 15:39
Lapių gyventojai nenori mokėti už atliekų išvežimą
Lapių gyventojai nenori mokėti už atliekų išvežimą / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Nuo gegužės 31 dienos iš dalies Lapių gyventojų planuojama imti mokestį už atliekų išvežimą. Dėl šio Kauno savivaldybės sprendimo gyvenvietės atstovai gąsdina sąvartyno blokavimu.

Iki šiol galiojusią tvarką nutarta pakeisti, nes Lapių sąvartynas yra perduotas Kauno regiono atliekų centrui.

„Lapių sąvartynas šiuo metu dar neatlieka regioninio sąvartyno funkcijos, „Kauno švara“ jį eksploatuoja tomis pačiomis sąlygomis, kaip ir prieš centro įsteigimą“, - rašo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Pasak jo, jeigu nepavyktų geranoriškai susitarti su Kauno miesto savivaldybe ir „Kauno švara“, bus prašoma kuo skubiau organizuoti dalininkų susirinkimą ir svarstyti galimybę daliai Lapių seniūnijos gyventojų atliekų išvežimą kompensuoti iš KRATC turimų lėšų, ar pakartotinai svarstyti vartų mokesčio dydį, įtraukiant kompensavimą už atliekų išvežimą iš aplink sąvartyną esančių Lapių seniūnijos gyvenviečių.

Sužinojusi apie sutarties nutraukimą Lapių seniūnijos bendruomenė taip pat prašo miesto savivaldybės nesiimti skubotų veiksmų.

Pasak Lapių bendruomenės pirmininko Algio Šimkaus, seniūnijos gyventojai pasiryžę ginti savo interesus, imti drastiškų veiksmų ir blokuoti sąvartyną.

Daugiausia atliekų į Lapių sąvartyną yra atvežama iš Kauno miesto, o neigiamą sąvartyno poveikį patiria tik Kauno rajono Lapių seniūnijos gyventojai. Žalai atlyginti Kauno miesto savivaldybė yra įsipareigojusi daliai gyventojų buitines atliekas išvežti nemokamai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų