Pereiti į pagrindinį turinį

Lauko kavinės laukia miestiečių

2009-04-27 20:03
Lauko kavinės laukia miestiečių
Lauko kavinės laukia miestiečių / Tomo Raginos nuotr.

Vejami šilto oro į miesto gatves išskubėjo papuošalus ir ledus siūlantys prekeiviai. Paskui juos - ir lauko kavinių staliukai.

Arbatos ir kavos gurmanų rojus - „Presto“ kavinė - duris kasdien atveria 9 val. ryto. Prieš tai žalias prijuostes pasirišusios merginos į lauką išneša kėdes ir staliukus.

„Jau kelios savaitės, kaip savo klientus kviečiame kavos skoniu mėgautis tyrame ore“, - pasakojo „Presto prekyba“ mažmeninės prekybos vadovė Aušra Petkevičienė. Iki gegužės vidurio virš lauko kavinės lankytojų galvų stogelio nebus. Jis atsiras tik tradicinės šventės „Kauno dienos 2009“ metu.

Šalia kavinės „Vero cafe“ išskleisti skėčiai ir po jais patupdyti staliukai kol kas sulaukia mažai miestiečių. „Mūsų pusėje pavėsis, todėl dabar sėdėti per šalta. Vasarą pavargę nuo spindulių visi skubės pas mus“, - šyptelėjo šviesiaplaukė padavėja.

Šalia restorano „Pizza Jazz“ lauko staliukai atsirado prieš kelias savaites. Išgerti kavos ir pasimėgauti šviežiomis salotomis arba garuojančia pica pietų pertraukos metu čia skuba ne vienas kaunietis. Moteriškas darbuotojų kolektyvas tikina, kad jų koziris plačios šypsenos ir pledai, kuriais gali apgaubti bet kurį lauke įsitaisiusį klientą.

Kauno miesto savivaldybės licencijų ir paslaugų skyriaus darbuotojai šiemet išdavė 12 leidimų prekiauti ir teikti paslaugas lauko kavinėse, tačiau neabejoja, kad norinčiųjų bus ir daugiau.

Pasak  Licencijų ir paslaugų skyriaus vyr. specialistės Violetos Prokopienės, licencijos lauko kavinėms išduodamos per tris darbo dienas, tačiau neretai ši procedūra trunka ir trumpiau.

Paklausta, ar krizė sumažino išduodamų leidimų skaičių, specialistė tikino ypatingo besikreipiančiųjų atoslūgio nepastebėjusi. „Geras oras, todėl lauko kavinės dabar gali pagyvinti savo finansinius reikalus“, - svarstė V.Prokopienė. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų