Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno "Maximos" pardavėjos: po nelaimės nesinori eiti į darbą

2013-11-25 15:56
Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Po nelaimės Rygoje, kai įgriuvus “Maximos” stogui žuvo mažiausiai 54 žmonės, šio tinklo parduotuvių Kaune darbuotojai nedrąsiai prabilo, kad savo darbo vietoje jaučiasi nejaukiai.

“Stengiuosi negalvoti apie tą nelaimę. Veju tokias mintis šalin. Kitaip negalėčiau dirbti”, – sakė "Akropolyje" įsikūrusios “Maximos” mėsos skyriuje dirbanti moteris.

Vis dėlto tragedijos temos išvengti nepavyksta. “Pasikalbame apie tą nelaimę ir tarpusavyje… Pavyzdžiui, per pietų pertraukas”, – teigė pašnekovė.

Kokios diskusijos vyksta tarp darbuotojų, pardavėja nekonkretizavo, tačiau neslėpė: įvykis visus sukrėtė.

Jaunesnė jos kolegė, dėliojusi prekes kūdikių prekių skyriuje, irgi tvirtino tą patį. “Po nelaimės nelabai norisi eiti į darbą”, – prasitarė mergina. Ji užsiminė, kad darbo vietoje nesijaučia labai saugi. “Mus jau tikrina visi, visokios tarnybos eina ir žiūri”, – pasakojo darbuotoja.

Dar viena užkalbinta “Maximos” pardavėja sakė, kad žengdama į parduotuvę kitą dieną po nelaimės jautėsi kaip nesava.

“Sunku patikėti, kad ir čia stogas galėtų įkristi. Ne pirmus metus parduotuvė stovi. Bet jaudulio vis tiek buvo”, – tvirtino moteris.  

Po tragedijos Lietuvos specialistai pirmadienį pradėjo tikrinti didžiausius šalies prekybos centrus ir masines žmonių susibūrimo vietas. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Audrius Čiuplys sakė, jog planuojama tikrinti evakuacijos kelius, gaisro apsaugos ir gesinimo sistemas, vertinti darbuotojų pasiruošimą nelaimės atveju.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų