Pereiti į pagrindinį turinį

Menininkai kvietė pasivažinėti po naktinį Kauną

2009-01-25 19:20
Menininkai kvietė pasivažinėti po naktinį Kauną
Menininkai kvietė pasivažinėti po naktinį Kauną / "Draugiškos zonos" menininkai Kaune pasigenda bohemos

Menininkai kvietė kauniečius susipažinti su projektu „Draugiškos zonos autobusas“.

Tai - unikalus tarptautinis Kauno bienalės meno ir bendravimo projektas, kvietęs kauniečius ir jo svečius pamatyti miestą kitaip.

Kelionė autobusu įvyko šeštadienio vakarą.  

„Šis meno projektas skirtas pagyvinti viešąsias miesto erdves, paįvairinti miestiečių kasdienybę ir priartinti žmones prie meno“, - teigia idėjos autoriai Vita Gelūnienė ir Ed Carroll (Airija).

Viena iš projekto dalių - dinaminės reklamos ekranuose demonstruojami menininkų grupių sukurti neilgi filmai, reklamuojantys ne produktus, o patį meną.

Ekrane rodomi 15 sekundžių animaciniai filmai „Aš noriu“, „Aš tikiu“, „Aš myliu“, „Aš galiu“, „Mes norime“, „Mes tikime“, „Mes mylime“, „Mes galime“. Šmaikščiai ir linksmai menininkai kalba apie meilę, viltį, tikėjimą bei kitas vertybes.

Psilikono teatru garsėjantys menininkai Auksė Petrulienė ir Darius Petrulis projektui pateikė naujų filmų seriją „Užtvenk pyktį - gamink elektrą“. Menininkai žiūrovams siūlo alternatyvų energijos šaltinį - draugiškumą, kuriuo varoma Simpatijos jėgainė. Specialius pratimus atliekančios silikono lėlės ekranuose moko kauniečius pyktį paversti elektra.

Dvi valandas trukusiame pasivažinėjime po Kauną meno projekto „Draugiška zona“ dalyviai galėjo pasiklausyti menotyrininkės dr.Virginijos Vitkienės, menininkų Auksės Petrulienės, Dariaus Petrulio ir Ingos Likšaitės komentarų apie meną bei jo kūrimo procesą.

Bendravimas vyko prie vyno ir firminio pyrago. Kelionė vienam žmogui kainavo 40 litų.

„Draugiškos zonos autobusas“ keleivių lauks ir sausio 31 bei vasario 6, 7 ir 13 dienomis. Bilietų į autobusą ir įdomią kelionę po naktinį Kauną ieškokite „Tiketoje“.