Pereiti į pagrindinį turinį

Metai po škvalo: akis bado išvartos

2011-08-02 13:46
Metai po škvalo: akis bado išvartos
Metai po škvalo: akis bado išvartos / Antano Slavinsko nuotr.

Praėjusią savaitę Šiaulių pakraščiuose siautęs viesulas, kauniečiams priminė beveik prieš metus Kauną nusiaubusį škvalą. Nors jo padariniams likviduoti skirta daugiau nei milijonas litų, miestiečių pamėgtose poilsio zonose iki šiol riogso išvartos.

Vėtros padariniams likviduoti iš savivaldybės biudžeto buvo skirta beveik 1,4 mln. litų. Tuomet bene labiausiai buvo nusiaubtas  Panemunės šilas, Ąžuolyno parkas, Kleboniškio miškas.

Nors šių teritorijų tvarkymui buvo išleista gana įspūdinga suma, praėjus metams kauniečių mėgstamame Panemunės šile ir toliau  styro išvartos su medžio kamieno dalimis.

Kleboniškio miške esanti poilsio aikštelė - tvarkinga, tačiau paėjėjus tolėliau - stūkso išvartos, šakų krūvos.

"Želdynų sutvarkyti nepavyko iki šiol - jiems buvo padaryta didžiausia žala. Tiesiog fiziškai nespėjame likviduoti tokių didžiulių audros padarinių. Be to, užtruko kirtimo normų derinimo procedūros. Tik pradėję tvarkyti, pamatėme, kad teks iškirsti maždaug 30 tūkstančių kubinių metrų. Teko koreguoti kirtimo normas", - teisinosi savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vien mieste išverstų medžių, nulaužtų šakų šalinimui jau išleista apie 900 tūkst. litų. Kiek kainuos visi darbai, valdininkai teigia pasakyti dar negalintys.

Daugiau skaitykite antradienį, dienraštyje "Kauno diena".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų