Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto centre be šalmo – pavojinga

2015-04-14 18:20

Šiomis dienomis viešbučio „Metropolis” kieme be statybininko šalmo vaikščioti pavojinga – nuo S.Daukanto gatvės 21 A pastato dideliais gabalais byra tinkas. Tačiau pastato savininkai šio fakto nesureikšmina.

Šiomis dienomis viešbučio „Metropolis” kieme be statybininko šalmo vaikščioti pavojinga – nuo S.Daukanto gatvės 21 A pastato dideliais gabalais byra tinkas. Tačiau pastato savininkai šio fakto nesureikšmina.

Tinkas byra nuo fasado ties penktuoju pastato aukštu. Tinko gabalai padengė kelių metrų juostą šalia šio nenaudojamo pastato. Apleistas pastatas stūkso kieme, iš kurio galima patekti į Laisvės alėją, S.Daukanto ir K.Donelaičio gatves, čia nuolatos vaikšto žmonės, automobilius statosi besinaudojantieji mokamos automobilių stovėjimo aikštelės paslaugomis.

Penkiaaukštis, nuo kurio byra tinkas, priklauso bendrovei „Metropolis“. Bendrovės direktorius Ramūnas Šuščevičius tikino apie byrantį tinką nieko nežinojęs.

„Pirmą kartą girdžiu. Nei viešbučio personalas, nei žmonės nesiskundė“, – tikino R.Šuščevičius.

Pasiteiravus, ar tokio pastato nereikėtų uždengti tinklu, kad byrantis tinkas nekeltų grėsmės praeiviams, R.Šuščevičius atrėžė: „Jūsų pasakymas, kad byra tinkas, skamba labai įdomiai. Tai kam, kas, kada užkrito?“

Paaiškinus, kad byrančio tinko faktas užfiksuotas nuotraukose, R.Šuščevičius atlyžo: „Jei iš tikrųjų nukrito – sutvarkysim, spręsim.“ Jis užsiminė, kad viešbučio pastatų kompleksą šiais metais ketinama remontuoti, tam yra gauti reikiami leidimai, o pastatą S.Daukanto g. 21 A ruošiamasi nugriauti.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad viešo naudojimo teritorijoje byrantis tinkas – ne jo vadovaujamo skyriaus reikalas.

„Labai blogai, kad tinkas byra ir kelia grėsmę praeiviams. Savivaldybė jos teritorijoje esančių pastatų prižiūrą vykdo per seniūnijas, čia – seniūnijos reikalas“, – sakė A.Pakalniškis.

Centro seniūnijos vyriausiasis specialistas statinių priežiūrai Tautvydas Ginius pripažino apie byrantį tinką nuo pastato „Metropolio“ kieme taip pat nieko nežinojęs.

„Nuvyksim, pasižiūrėsim, savininkas bus įspėtas. Jei yra pastato administratorius, jį apie tai informavus, jau kitą dieną pastatas aptraukiamas tinklu. Rimtesnėms priemonėms reikia daugumos savininkų pritarimo“, – žadėjo seniūnijos darbuotojas. – Jei pastatas priklauso bendrovei – kartais ir daugiau laiko praeina, kol pastatas aptraukiamas tinklu.“

Jei tokių apleistų pastatų savininkai į seniūnijos perspėjimus nereaguoja, jiems gali būti taikoma bauda. Tačiau, pasak T.Giniaus, efektyviau nei santykinai nedidelė bauda veikia tokius pastatų įtraukimas į neprižiūrimų pastatų sąrašus. Tokių pastatų savininkai moka padidintus nekilnojamojo turto mokesčius.

„Bet kai kurių pastatų savininkų nestabdo ir tie sąrašai – jie moka padidintus nekilnojamojo turto mokesčius ir nesiima jokių priemonių situacijai keisti“, – pripažino seniūnijos darbuotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų