Pereiti į pagrindinį turinį

Nelegalūs kioskai bus griežtai kontroliuojami

2009-06-11 18:43
Nelegalūs kioskai bus griežtai kontroliuojami
Nelegalūs kioskai bus griežtai kontroliuojami / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pagal naujas Prekybos Kauno miesto viešosiose vietose taisykles, užsiimti prekyba iš kioskų ir paviljonuose nuo liepos 1 dienos bus galima tik sudarius kioskų (paviljonų) savininkams su Kauno miesto savivaldybe kiosko (paviljono) naudojimo viešojoje vietoje sutartį.

Apie tai bylos prie kiosko (paviljono) fasadinės dalies pritvirtinti sutartyje numatyti numeriai.

Asmenys nelegaliai prekiaujantys kioskuose (paviljonuose) bus griežtai kontroliuojami - nesudariusiųjų sutarties su Kauno miesto savivaldybe kioskai bus nukeliami. Taip nuspręsta Savivaldybės Komisijos problemoms, susijusioms su kioskais, paviljonais ir prekybai (paslaugoms  teikti) pritaikytais automobiliais (jų priekaboms) nagrinėti birželio 10 dienos posėdyje.

„Pastebėjome, kad mieste vis dar išlieka smulkiųjų prekybininkų, kurie savo veiklą vykdo nelegaliai, nemoka mokesčių, todėl Kauno miesto savivaldybė imsis atitinkamų priemonių, kad tokios netvarkos mieste nebūtų. Vietinė rinkliava už prekybą, kurią sumoka prekybininkai yra tikrai simbolinė. Jeigu prekybininkai vykdys nelegalią prekybą, piktybiškai vengs sudaryti sutartis, jų kioskai teismine tvarka bus nukeliami, o jų vietoje galės įsikurti sąžiningi verslininkai“, - apie nelegalius prekybininkus sakė Komisijos pirmininkas Romaldas Rabačius.

Nelegaliai prekiavę kioskai bus išvežami ir saugomi. Savininkai turės sumokėti už išardymo, gabenimo ir saugojimo paslaugas. Nuo liepos 1 d. nelegaliai (t.y. neturinčių specialiųjų ženklų - numerių) prekiaujančius kioskus fiksuos kiekvienos seniūnijos atstovai ir naujai įkurtos Viešosios tvarkos tarnybos specialistai.

Gyventojai raginami apie nelegalius prekybininkus pranešti savo seniūnijai arba Viešosios tvarkos tarnybai tel. 20 71 67 nuo 8 iki 17 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų