Pereiti į pagrindinį turinį

Nemokamo smėlio takams barstyti – per mažai?

2013-01-19 14:57
Nemokamo smėlio takams barstyti – per mažai?
Nemokamo smėlio takams barstyti – per mažai? / Fotodiena/Tomo Lukšio nuotr.

Prie namų esančius slidžius takus Kauno gyventojai gali pabarstyti nemokamai dalijamu smėlio–druskos mišiniu. Tačiau pasigirdo skundų, kad jo neužtenka.

Bendrovė „Kauno švara“, atsakinga už miesto gatvių priežiūrą, šią žiemą visoms seniūnijoms pažadėjo išdalyti 16 kubinių metrų mišinio – maždaug po 1,5 kub. metro kiekvienai seniūnijai. Pernai per du kartus išdalyta 20 kub. metrų mišinio.

Tačiau Dainavos seniūnas Alvydas Malinauskas įsitikinęs, kad smėlio dalijimas yra daugiau dėl reklamos, o ne reali pagalba gyventojams, nes smėlio duodama per mažai.

„Pernai gavome apie 30 smėlio maišelių. Po maišiuką išdalinome aktyviausiems seniūnijos gyventojams, kad galėtų pabarstyti kiemus. Nelogiška būtų kiekvienam pilstyti po kibirą“, – pasakojo A. Malinauskas.

Seniūnas užsiminė, kad vieno smėlio maišo užtenka tik du kartus pabarstyti prie daugiabučio namo.

Pašnekovas priminė, kad užpernai seniūnija net nespėjo išdalinti smėlio maišų, nes kauniečiai juos išnešiojo.

„Bendrovė atvežė maišus į darbo dienos pabaigą, paliko prie seniūnijos, o iš ryto jų jau neradome – žmonės patys pasiėmė“, – sakė A. Malinauskas.

„Jeigu seniūnijos kreipsis, svarstysime, ar smėlio duoti daugiau“, – sakė „Kauno švaros“ atstovė spaudai Rima Apolianskaitė.

Jos teigimu, bendrovė nesikrato savo tiesioginio darbo – barstyti miesto gatves. „Darbo sau nepasilengviname, o padedame gyventojams“, – tvirtino R. Apolianskaitė.

Pasak jos, smėlio–druskos mišinio gali gauti ir butų, ir privačių valdų savininkai. Kauniečiams tereikia kreiptis į savo seniūnijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų