Pereiti į pagrindinį turinį

Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimai: skelbiame dešimtuką!

2017-04-11 10:42

Pasiūlymų šiemečiams Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimams laikas baigėsi. Kandidatų šiam vardui – daugiau kaip pusantro šimto. Vadinasi, šitiek, o gal ir dar daug daugiau, nuostabių gydytojų dirba mūsų mieste. Iš jų išrinkome dešimtuką.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Emocijos nesvetimos ir vyrams

Nuo šeimos medicinos, odontologijos iki intensyviosios terapijos gydytojų. Kad ir kokiame bare jie dirbtų, kokios specializacijos būtų, profesionalumą, nuoširdumą, pasiaukojimą jų pacientai labai greitai pastebi ar pajaučia.

"Gediminas Žekonis, dirbantis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Dantų ir žandikaulių ortopedijos klinikoje, yra itin kvalifikuotas, labai rūpestingas specialistas", – tvirtina kaunietis Vladas.

Jam pritaria Aurelijus Juška, teigiantis, kad docentas G.Žekonis yra pats nuoširdžiausias gydytojas.

Akivaizdu, kad ne tik profesionalumą, bet ir humaniškąsias medikų savybes vertina ne tik moterys, bet ir vyrai.

"Jonas Račkauskas, Kauno klinikinės ligoninės gydytojas traumatologas ortopedas, yra aukščiausio lygio specialistas, pastatęs ant kojų daugybę žmonių, kurie jau buvo pasmerkti gyventi invalido vežimėlyje", – rašo Ramūnas.

Kaunietė Birutė tvirtina, kad pats nuoširdžiausias gydytojas Kaune – Edmundas Širvinskas iš Kauno klinikų. Jis dirba Intensyviosios terapijos klinikoje – bare, kur ligoniai labai sunkūs, sprendimus neretai reikia priimti tą pačią minutę.

"Gydytojas E.Širvinskas beatodairiškai laikosi Hipokrato priesaikos, visada energingas, nuoširdus, visada pirmas padėti, gilus savo vidumi, besirūpinantis kito ir savo sveikata, mokantis patarti, paguosti, nuraminti, sumažinti skausmą ir išgydyti", – rašo Birutė.

Kaunietė Vida pasakoja, kad prie Šilainių poliklinikos gydytojos endokrinologės Natalijos Denisovos kabineto durų visada būriuojasi pacientai.

"Jie žino, kad net tada, kai gydytojos darbo laikas ir bus pasibaigęs, ji visada priims visus. Gydytojos dėmesys, atjauta, paguodos žodžiai, išgirdus ligos diagnozę, yra tai, ko norime ir ką gauname iš šios gydytojos. Ji yra ypatingas žmogus", – rašo "Kauno dienos" skaitytoja Vida.

Visos draugijos vardu

Yra toks posakis: draugą pažinsi nelaimėje. Kaunietė Ieva pasakoja, kad nelaimingo atsitikimo metu buvo nudegusi veidą, kaklą, krūtinę, rankas.

"Visą gyvenimą būsiu dėkinga Kauno klinikų plastinės chirurgijos gydytojui Ernestui Zacharevskiui už jo profesionalumą ir nuoširdų rūpestingumą", – rašo Ieva.

Kauno apskrities Parkinsono draugijos nariai parašė ilgą gražų laišką apie jų gydytoją Kauno klinikų neurologą profesorių Kęstutį Petrikonį.

"Mūsų draugija gyvuoja jau 20 metų. Profesorius K.Petrikonis nuolat dalyvauja draugijos veikloje, teikia mums paramą, ir už tai mes esame jam nuoširdžiai dėkingi. Atidi profesoriaus akis pastebi net ir mažiausią mūsų ligos pablogėjimo simptomą, o profesionalios ir gilios žinios visada atranda priemonių ligai sutramdyti. Jūsų nuoširdus žodis padrąsina ir suteikia vilties. Už tai, kad šiandien galime savarankiškai judėti, sportuoti ir gyventi visavertį gyvenimą, dėkojame mūsų mielam daktarui. Prie jo kabineto net ir po darbo valandų nusidriekusios eilės tik patvirtina, kad tai pats nuoširdžiausias daktaras", – likimo draugų vardu rašo Kauno apskrities Parkinsono draugijos pirmininkas Vaclovas Tunaitis.

Nuoširdžiausia gydytoja už jos profesionalumą, žmogiškumą, atsidavimą profesijai Raubų ir Krapikų šeimos įvardija akių ligų gydytoją Inetą Vyšniauskienę, dirbančią Kauno klinikose.

"Esu iš tų, kuriems antrą kartą padovanotas gyvenimas. Man atlikta labai sudėtinga kylančiosios aortos aneurizmos operacija. Aš labai dėkinga visiems kardiologams ir kardiochirurgams, išgelbėjusiems mane, bet labiausiai ačiū profesoriui Rimantui Benečiui. Jis apdovanotas Riterio kryžiumi ir elgiasi kaip tikras riteris. Kai virpėdama iš baimės paprašiau pagalbos, tepasakė vienintelį žodį: pažadu. Pažadą garbingai ištesėjo. Tai gražus žmogus visomis prasmėmis. Jeigu visi elgtųsi kaip Kauno klinikų gydytojai, gyvenimas būtų rojus", – rašo Virginija Zubrickaitė iš Šakių.

Jeigu visi elgtųsi kaip Kauno klinikų gydytojai, gyvenimas būtų rojus.

Padėka visam būriui

"Norėčiau išrinkti patį nuoširdžiausią Kauno gydytoją, tačiau tai labai sunku, nes per savo solidų amžių sutikau nepaprastai daug pačių nuoširdžiausių, pačių profesionaliausių gydytojų, kurie nuo jaunų dienų iki šiol daro stebuklus ir vis suteikia šansą išgyventi.

Pirmiausia noriu labai teigiamai atsiliepti apie Kauno klinikinės ligoninės skyrių vedėjus Kazimierą Vieželį ir Laimą Jankauskienę, įtemptai dirbančius ir puikiai vadovaujančius minėtiems skyriams. Apie jų jautrius gydytojus ir slaugytojas – vaikščiojančius angelus. Apie vieną nuoširdžiausių kardiologų Artūrą Jakuitį bei kitus gydytojus, kantriai su meile ruošiančius puikias rezidentes, kurios su savo mokytojais jautriai gydo pačius silpniausius ligonius.

Minėtina labai nuoširdi gydytoja rezidentė Irma Makauskienė, traumatologė Rasa Rudžionytė. Tačiau pati nuoširdžiausia yra Šilainių poliklinikos šeimos gydytoja Iveta Dubrova, kuri nepaprastai jautriai reaguoja į ligonių sutrikusią sveikatą, visada priima staiga susirgusiuosius, rūpestingai skiria reikiamus tyrimus, domisi jų rezultatais ir į juos atsižvelgdama pakoreguoja gydymą. Dirba tyliai, nuoširdžiai, nesiskųsdama, kad tenka pasilikti po darbo valandų. Tikrai nepaprastai nuoširdžiai dirba gydytoja I.Dubrova. Žaviuosi ja", – šį gražų laišką parašė kaunietė Elena Romana Cemnolonskienė.

"Aš nežinau, ar gali būti nuoširdesnių žmonių už Kalniečių poliklinikos Psichikos sveikatos centre dirbančią gydytoją psichiatrę Jūratę Šaduikienę. Prieš daug metų susirgo mūsų sūnus, po to – mano vyras. Dėkoju likimui, kad mane atvedė pas šią nuostabią gydytoją Jūratę. Ji – pasiaukojimo pavyzdys. Jos darbas ypač sunkus, bet niekuomet nepamatysi jos susierzinusios, pavargusios. Visas savo jėgas ir žinias ji atiduoda ligoniams, o juk bendrauti su jais tikrai nelengva. Mano sūnus įtikėjęs gydytoją Jūratę kaip Dievą. Jos žodis jam yra šventas. Ši gydytoja yra nusipelniusi pačių gražiausių titulų", – rašo motersi, prašanti neskelbti jos pavardės.

Šeimos gydytojai – arčiausiai

Olga Vasiliauskienė iš Kauno klinikų, Daiva Gurskienė iš "Aušros" medicinos centro, Audronė Urbonienė iš Saulės šeimos medicinos centro – tai šeimos gydytojos, visada pasirengusios padėti ir laiku suteikti reikiamą pagalbą. Netgi užvėrusios darbo kabineto duris rūpinasi savo pacientais. Kad ir pavargusios, tačiau visuomet su šypsena veide. Taip apie šias gydytojas atsiliepia jų pacientai.

"Labai gerbiame, vertiname ir nuoširdžiai dėkojame savo sūnų gydytojai pediatrei Liudmilai Antuševai, kuri ne tik suranda geriausią išeitį iš pačių kebliausių situacijų, bet ir nuolat nuoširdžiai rūpinasi savo mažaisiais ligoniukais. Tai labai profesionali gydytoja, kuri, prireikus, atlieka ir psichologės vaidmenį. Tai žmogus, kuris tikrai dirba pagal pašaukimą ir labai myli savo darbą, o mes mylime savo nuostabią gydytoją", – rašo Vaida.

Mano sūnus įtikėjęs gydytoją Jūratę kaip Dievą. Jos žodis jam yra šventas.

Raimunda Murauskienė nuoširdžiausiu nominuoja šeimos gydytoją iš klinikos "Signata" Vidą Vasiliauską, nes, tvirtina, kad tai ypatingas žmogus. Jam niekada niekas nesunku ir visiems turi laiko, po darbo aplanko garbaus amžiaus pacientus ir ne tik paskiria vaistus, bet ir juos pats nuperka bei užveža į namus. Šį gydytoją nuoširdžiausiu vadina ir Birutė Minčenkaitė, Laimė Kurienė.

"Mes nuoširdžiausia rinktume Kauno Centro poliklinikos gydytoją Audronę Činčytę. Tai dėmesinga, nuoširdi gydytoja, negailinti pacientui nei dėmesio, nei laiko. Net ir neužsiregistravus iš anksto ji niekada neatsisako priimti, išklausyti, paskirti gydymą, o esant reikalui pasiųsti pas specialistą. Tikrai tai gydytoja iš didžiosios raidės", – tvirtina Danutė Paltanavičienė ir Leonas Petryla.

Diena ar naktis

O kaunietė Šarūnė nuoširdžiausia įvardija Kauno Kalniečių poliklinikos gydytoją Virginiją Lukšienę. Ji – Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo, su kuriuo "Kauno diena" ir rengia Nuoširdžiausio gydyojo rinkimus, vadovė, tačiau negalėjome nepacituoti šio laiško.

"Draugo ištikimybę vertiname vėlyvos nakties skambučiu, po kurio praėjus vos kelioms minutėms šis trypčioja prie durų slenksčio ir klausia: tau manęs reikia? Kuo vertiname mediko nuoširdumą? Profesionalumu? Žinoma. O jei dar ir tuo pačiu skambučiu? Puikiai pamenu pyktelėjusį gydytojos veidą, įtarus savigydos kursą ir griežtą, bet nuoširdų priminimą – lapelį su raudonai pabrauktu telefono numeriu.

"Rytas ar naktis, darbo diena ar savaitgalis – laukiu skambučio", – stereotipus apie tradicinę mediko darbo dieną griovė V.Lukšienė.

Ačiū už nematuojamą laiką ir už tai, kad išvydus baltą chalatą dviejų mažųjų širdelės neima sparčiau plakti", – savo laišką baigia Šarūnė.

Ir tai buvo paskutinis laiškas, kurį citavome. Dabar lauksime jūsų balsų už gydytojus iš dešimtuko, kurį sudarėme pagal "Kauno dienos" skaitytojų siūlymus.


Dešimt nuoširdžiųjų. Kurį išrinksite Nuoširdžiausiuoju?

Alfredas Bagdonas, docentas, Kauno klinikinės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėjas, gydytojas pulmonologas.

Gediminas Čereškevičius, Lašo klinikos vaikų ligų gydytojas.

Olegas Karumnas, Respublikinės Kauno ligoninės Chirurgijos klinikos Bendrosios ir abdominalinės chirurgijos skyriaus vedėjas, gydytojas chirurgas.

Rimantas Kėvalas, profesorius, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinikos vadovas, vaikų intensyviosios terapijos gydytojas.

Dalia Liukaitienė, Vilijampolės sveikatos centro šeimos gydytoja.

Andrius Macas, profesorius, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Anesteziologijos klinikos vadovas, gydytojas anesteziologas reanimatologas.

Jurijus Syrkaševas, Kauno Centro poliklinikos gydytojas urologas.`

Gražvyda Škikienė, Kauno Centro poliklinikos šeimos gydytoja.

Giedrius Tytmonas, "Signata" klinikos šeimos gydytojas.

Irma Vitkauskienė, "Auki sveikas" klinikos šeimos gydytoja.

Balsuokite iki balandžio 25 d. Tai galite padaryti ir čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų