Ankstyvą balandžio 1-osios rytą Vilniaus ir Kauno miestų gyventojus nustebino netikėtai obuolius „subrandinę“ medžiai. Praeiviai stebėjosi gamtos anomalija ir smalsiai apžiūrinėjo taip anksti prinokusius obuolius.
Šiuo įvykiu alaus darykla „Kalnapilio-Tauro grupė“ pristatė naują obuolių sidrą. Akcijos metu iš viso buvo panaudota 100 kg obuolių.
„Šia smagia, linksma akcija norėjome nustebinti praeivius bei pasveikinti su balandžio pirmąja. Tuo pačiu originaliai ir netradiciškai pristatėme naują sidrą“, - sako bendrovės pardavimų direktorius Marijus Valdas Kirstukas.
„Šiuo metu obuolių sidro Lietuvoje praktiškai nėra. Be to, lentynose galima surasti įvairių uogų ir vaisių skonio sidro, tačiau tikro sidro pasirinkimas labai siauras“, - tvirtina maisto ir gėrimų ekspertas dr.Vincentas Sakas.
Tyrimų bendrovės RAIT atlikto tyrimo duomenimis, 30 procentų sidro vartotojų mano, kad tikras sidras yra obuolių. Pagrindinėmis priežastimis įvardijamos „tikriausias“ skonis bei asociacija su natūralumu.
Naujo obuolių sidro skonis buvo kuriamas atsižvelgiant į Lietuvos vartotojų skonį: lietuviams nelabai priimtinas rūgštus skonis buvo pakeistas švelnesniu, saldesniu.
Naujausi komentarai