Pereiti į pagrindinį turinį

Pagrobta penkiametė patikėjo „seneliu“

2012-08-09 20:10
Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“ Pagrobta penkiametė patikėjo  „seneliu“

Mergaitės mamos Giedrė J. teigimu, mergaitės pagrobimo motyvai kol kas neaiškūs, tačiau, anot jos, vieta, kurioje mažylė buvo rasta, priminė landynę.

Mama kol kas dar negali sau atsakyti į klausimą, kodėl nepažįstamas vyras pagrobė jos dukrelę.

„Ją rado sėdinčią jam ant kelių“, - pasakojo moteris. Kaunietė ant dukrelės kūno pastebėjo dvi naujai atsiradusias mėlynes, greičiausiai šuns sužalotą ranką ir sumuštą petį.

„Ji sakė, kad jos nenuskriaudė, tačiau ekspertų atsakymo dar nežinome“, - nusiraminti mėgino pagrobtosios mama.

Mažylė buvo rasta už ne daugiau 10 min. kelio nuo darželio „Židinėlis“. Kambaryje buvo ne tik šiuo metu sulaikytas 70-metis šeimininkas, bet ir dar trys moterys. Landyne virtusiame bute buvo tik vienas fotelis ir televizoriaus imitacija, ant grindų pridergta.

Artimiausiu metu pareigūnai spręs kokią kardomąją priemonę skirti įtariamajam. Keliama versija, kad „senelis pasiėmė ne tą anūkę“. „Jis aiškina, kad turėjo pasiimti Emilę“, - versiją dėstė Giedrė J.

Moteris neslepia apmaudo, kad auklėtoja jos dukrelę leido išsivesti visai nepažįstamam žmogui. „Mano dukra labai patikli. Taip, ji galėjo išeiti su nepažįstamu žmogumi. Jis jai pasakė, kad pasiimti prašė mama ir mama tuoj atvažiuos“, - dukros elgesiu nesistebėjo Giedrė J.

Tuo tarpu lopšelio-darželio „Židinėlis“ pavaduotoja ugdymui Rita Urbonavičiūtė negalėjo patikėti, kad vaikas taip elgėsi su nepažįstamu žmogumi.

„Mergaitė linktelėjo galvą, kai auklėtoja paklausė, ar šitos mergaitės atėjote. Auklėtoja dar padėjo susidėti nešvarius drabužėlius į krepšelį. Eidama per kiemą mergaitė šypsodamasi mojavo grupėje likusiems vaikams“, - vakarykščių įvykių pradžią prisiminė R.Urbonavičiūtė.

Pavaduotoja neigia, kad auklėtoja galėjo nematyti, kaip vaikas pasiimamas. Pasak jos, savaitinėje grupėje yra ne daugiau 15 vaikų.

Tiesa, mergaitę svetimam atidavusi auklėtoja savaitinėje grupėje dirba vos kelios dienos. Nuolatinės auklėtojos šiuo metu atostogauja.

Auklėtojos darbo patirtis yra 30 metų. Visą šį laiką moteris dirba tame pačiame darželyje. R.Urbonavičiūtė svarsto, kad teks griežtinti vaikų atsiėmimo tvarką.

„Mes labai išgyvename dėl to, kas atsitiko. Taip, būdavo ir anksčiau, kad leisdavome vaikus pasiimti seneliams, tačiau dažniausiai mamos apie tai perspėdavo “, - kalbėjo pavaduotoja.

Darželį „Židinėlis“ lankė ir pagrobtos mergaitės broliukas. Šį rudenį jis eis į 1-ą klasę. Vaikas yra pasakojęs tėvams, kad už darželio vartelių kartais stovėdavo vyras, kuris kviesdavo vaikus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų