Pereiti į pagrindinį turinį

Panemunės zylė įjunko į saldainius

2014-01-20 19:00

Sveiko gyvenimo būdo propaguotoja Danutė Kunčienė savo gan atviroje verandoje laikė išmoningai pateiktus saldainius iš kokoso drožlių su sirupu. Rytą pastebėjo jais smaguriaujančią zylę.

Panemunės zylė įjunko į saldainius
Panemunės zylė įjunko į saldainius / D. Kunčienės nuotr.

Sveiko gyvenimo būdo propaguotoja Danutė Kunčienė savo gan atviroje verandoje laikė išmoningai pateiktus saldainius iš kokoso drožlių su sirupu. Rytą pastebėjo jais smaguriaujančią zylę.

Paukštelis ir vėl atskrido prie saldaus stalo po poros valandų. Tuomet patiekalo, patikusio didžiajai zylei, autorė ją nufotografavo ir atsiuntė nuotrauką "Kauno dienai".

Pirmiausia pasiteiravome ornitologų, ar zylėms tinka toks saldumynas. "Tinka, – nuramino ornitologas Ričardas Patapavičius. – Juk jis pagamintas iš natūralių produktų. Tačiau mūsų zylėms labiau tiktų skanėstai su avižiniais dribsniais."

Danutė pateikė originalaus saldumyno, patikusio zylei, receptą. "Tas žalias rutulys padarytas iš kėnio šakelių, o į jį dantų krapštukais prisegta kokoso drožlių saldainių. Šį mėgstamą ne tik zylių, bet ir vaikų saldumyną pagaminti nesunku: tereikia kokoso drožles pamirkyti bet kokiame sirupe, suformuoti storą paplotėlį ir jį džiovinti džiovyklėje (40 laipsnių, 4–7 val.) Tuomet supjaustyti paplotėlį, pavyzdžiui, kubeliais", – aiškino sveikuolių šeimininkė, įtikusi ir Panemunės zylei.

Norite papasakoti savo istoriją? Rašykite mums adresu [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų