Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo ankstaus pirmadienio ryto atnaujinus viešojo maršrutinio transporto eismą Parodos gatve, pasipylė skundai.

„Gerai, kad autobusai jau važiuoja šia gatve, bet ar kas nors pagalvojo apie pėsčiųjų saugumą?“, – šiandien piktinosi kaunietis Andrius.

Vyras pasakojo savo akimis matęs, kaip autobusas vos nepartrenkė moters, bandžiusios pereiti gatvę.

„Jokių šaligatvių pėstiesiems nėra. Darbininkai pristatė tvorelių, prikabino ženklų, kad eismas draudžiamas – tai kaip žmonėms praeiti?“ – klausė Andrius.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras nenoriai komentavo, kodėl pėstiesiems neužtikrinamas saugumas.

„Statybvietėje žmonių saugumą turi užtikrinti darbų rangovas“, – teigė P.Keras.

Po pietų rekonstrukcijos darbus atliekanti bendrovė „Fegda", matyt, suregavo į gyventojų skundus. Ant Parodos gatvės grindinio atsirado specialus ženklinimas, atskiriantis važiuojamąją kelio dalį nuo pėsčiųjų zonos.

Žurnalistai, ryte nuvykę pažiūrėti, kas dedasi minėtoje gatvėje, buvo ne tik apšaukti, bet ir apstumdyti. Darbų vadovas uždraudė fotografuoti, nes čia esą ne vieša vieta ir darbininkai ne marionetės.

Užkilus į Parodos kalną viešojo transporto keleivių laukia dar vienas iššūkis – kaip saugiai išlipti autobusų stotelėje, kai nėra įrengtas pėsčiųjų takas. Keleiviai yra išleidžiami tiesiog vidury gatvės.

Policijos pareigūnai žadėjo pradėti nuo ryto patruliuoti prie Parodos gatvės, deja, jų nebuvo matyti.

„Prie Parodos gatvės nėra įrengtas patruliavimo postas, kuriame policijos pareigūnai visą dieną stovėtų ir prižiūrėtų tvarką", – priežastis, kodėl policininkai nebudi nuolat, įvardijo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

K.Kasciukevičius tikino, kad važiuodami pro šalį patruliai atkreips dėmesį į šią gatvę.

„Jeigu situacija bus labai prasta, padaugės pažeidėjų, tada bus ieškoma, kaip išspręsti šią problemą", sakė policijos atstovas.

Parodos gatve nuo pirmadienio leidžiama važiuoti viešajam transportui, spec. tarnybų automobiliams su įjungtais įspėjamaisiais garso ir šviesos signalais. Kitoms transporto priemonėms čia važiuoti toliau draudžiama.

Vairuotojų prašoma atkreipti dėmesį į tai, kad pagrindinio kelio kryptis bus važiuojantiems nuo Parodos g. į Vydūno al. ir iš Vydūno al. link Parodos g. Be to, vairuotojai turėtų būti budrūs, nes K.Donelaičio g. ir Parodos g. sankryžos šviesoforas dar neveikia.

Iš pradžių planuota gatvę autobusams atverti rugsėjo pradžioje, bet užsitęsus darbams startas nukeltas.

Anot savivaldybės, Parodos kalno rekonstrukcija turi būti visiškai baigta iki šių metų gruodžio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų