Pereiti į pagrindinį turinį

Pasiūlymą emigruoti iškeitė į verslą Kaune

2014-01-13 15:28 diena.lt inf.

"Niekur neišvykau, nes supratau, kad stengiantis ir nuoširdžiai dirbant įmanoma pragyventi ir čia, be to, nereikia palikti šeimos ir draugų", – šypsosi Dagestane gimęs, Kaune užaugęs ir čia verslą turintis Magomedas Velijevas.

M. Velijevas
M. Velijevas / DMN archyvo nuotr.

Lietuva – verslui palanki ir draugiška valstybė, o Kaune – puikios sąlygos dirbti ir gyventi. Taip tvirtina Dagestane gimęs, Kaune užaugęs ir čia verslą turintis Magomedas Velijevas.

Jis įsitikinęs, kad norint užsitikrinti darbo vietą ir pajamas visai nebūtina emigruoti. "Aš daug kartų buvau sulaukęs pasiūlymų vykti į užsienį, bet pasirinkau Kauną. Čia palankios sąlygos kurti verslą, pažįstama ir artima aplinka, reikia tik noro ir atkaklumo", – tvirtina prekybos miestelyje "Urmas" savo veiklą vykdantis M.Velijevas.

Išskirtine mėsos produkcija "Urme" prekiaujantis M.Velijevas pastebi, kad lietuviai pirkėjai labai nedrąsūs ir bijo išbandyti naujoves.

"Prekiauju išskirtine mėsa, kurios daugelis nepratę valgyti. Pradėjęs savo verslą supratau, kad lengva nebus, nes lietuviai sunkiai išbando, priima naujoves ir nedrąsiai perka, pavyzdžiui, avieną. Laikui bėgant vis daugiau žmonių pradėjo domėtis mano siūloma mėsa", – pasakoja verslininkas ir priduria, kad galbūt dėl tos pačios drąsos trūkumo lietuviai nelinkę rizikuoti, pradėti savo verslą ir, nepriteklių prispausti, verčiau  renkasi emigracijos kelią.

Prekybos miestelio "Urmas" rinkodaros vadovas Jonas Plenta taip pat mano, kad lietuviai galėtų būti drąsesni ir mėgintų kurti savo verslą.

"Dažnai susiduriame su pradedančiaisiais verslininkais, kurie žvalgosi pas mus patalpų prekybai. Neretai juos stabdo ir dvejoti verčia įvairūs mitai apie esą sunkią verslo pradžią, kurių dauguma yra beviltiškai pasenę. Žmonės baiminasi pasiklysti biurokratijos pinklėse, o įvairūs valstybinių tarnybų tikrintojai atseit tik ir laukia, kol galės sužlugdyti jauną jų verslą. Galiu patikinti, kad dabar tokių dalykų praktiškai nebėra, o likusius formalumus mes geranoriškai padedame įveikti – konsultuojame nemokamai", – pasakoja J. Plenta.

Niekur neketinantis emigruoti M.Velijevas tvirtina, kad tiek, kiek ir užsienyje, įmanoma užsidirbti Lietuvoje.

"Niekur neišvykau, nes supratau, kad stengiantis ir nuoširdžiai dirbant įmanoma pragyventi ir čia, be to, nereikia palikti šeimos ir draugų", – šypsosi pašnekovas ir pabrėžia, kad svarbu netinginiauti ir būti savarankiškiems.

Jis svarsto, kad daugelis išvyksta iš Lietuvos dirbti svetur ir todėl, kad čia nesijaučia vertinami.

"Darbdaviai turi suprasti, kad jų darbuotojai turi ir asmeninį gyvenimą, kurį reikia gerbti, tada jie tikrai niekur neišvyks", – pastebi M.Velijevas ir priduria, kad net ir darbo santykiuose svarbiausia yra pagarba ir tolerancija vieni kitiems.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų