„Nuolat su juo palaikome ryšį ir, mūsų žiniomis, jis jaučiasi gerai, todėl gydysis namuose“, – pranešime teigia „Fazer Bakery Baltic“ vadovas Klavas Bėrzinis.
Jo teigimu, koronavirusu užsikrėtęs žmogus kontaktavo su 19 kolegų – jis dirbo tik viename iš gamybos cechų.
„Sudarėme tikslų jų sąrašą ir jie šiuo metu saugiai saviizoliuoti namuose. Kol jie bus saviizoliacijoje, perskirstysime savo žmogiškųjų išteklių resursus, kad duonos gamybos procesai nesutriktų“, – tvirtino „Fazer Bakery Baltic“ vadovas.
Pasak įmonės, po visų patalpų ir įrenginių paviršių dezinfekcijos sekmadienį darbą pradeda kita darbuotojų pamaina, tad duonos tiekimas vartotojams nesutriks.
Galime patvirtinti, kad įmonė kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir elgėsi pagal visas rekomendacijas.
Įmonės duomenimis, darbuotojas virusu užsikrėtė nuo artimos aplinkos žmogaus, kuris yra identifikuotas ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui žinomas.
„Galime patvirtinti, kad įmonė kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir elgėsi pagal visas rekomendacijas – šio atvejo epidemiologinė diagnostika buvo atliekama glaudžiai bendradarbiaujant su įmonės administracija. Buvo imtasi darbuotojų, turėjusių santykį su sergančiu darbuotoju, izoliavimo ir kitų profilaktinių priemonių, įskaitant kruopščią patalpų dezinfekciją“, – pranešime sako Visuomenės sveikatos centro Kauno skyriaus atstovė Orina Ivanauskienė.
Kepykla pabrėžė, kad jos gaminiai yra saugūs ir rizikos užsikrėsti COVID-19 nuo pakuotės ar gaminio nėra.
Šiuo metu „Fazer Lietuva“ kepykloje Kaune iš viso dirba 265 darbuotojai.
Naujausiais duomenimis, Lietuvoje nustatyti 437 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai, septyni žmonės mirė, vienas pasveiko.
Naujausi komentarai