Pereiti į pagrindinį turinį

Kelininkai Kauno gatvėse vienu mostu išbarstė 56 tūkst. litų

2013-11-25 12:08

Praėjusią naktį Kaune iškritus pirmajam sniegui į miesto gatves pirmąkart šį sezoną išvažiavo barstymo technika. Nors sniegas greitai tirpo, tačiau kelininkai išsigando plikledžio. Taigi nuspręsta druska pabarstyti gatves – tai miestui kainavo 56 tūkst. litų.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Praėjusią naktį Kaune iškritus pirmajam sniegui į miesto gatves pirmąkart šį sezoną išvažiavo barstymo technika. Nors sniegas greitai tirpo, tačiau kelininkai išsigando plikledžio. Taigi nuspręsta druska pabarstyti gatves – tai miestui kainavo 56 tūkst. litų.

 „Nesuprantu aš tų kelininkų – kai pernai prisnigdavo, teisindavosi, kad neverta valyti, o kai paspaudė pirmas šaltukas, į gatves išleido savo techniką“, – kaunietis Algimantas suabejojo, ar šiandien buvo verta švaistyti pinigus gatvių priežiūrai. 

Bendrovės „Kauno švara“ atstovė spaudai Rima Apolianskaitė portalui kaunodiena.lt teigė, kad barstyti gatves reikėjo, be to, buvo gautas nurodymas iš savivaldybės.

„17 transporto priemonių šlapios druskos mišiniu barstė pagrindines miesto gatves, tiltus, įkalnes, viadukus“, – sakė ji.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis taip pat neabejojo dėl savo sprendimo barstyti gatves.

„Po vidurnakčio Kaune termometrai rodė minusinę temperatūrą, be to, buvo lijundra, snigo. Manau, kad priėmėme gerą sprendimą, nes šiandien jokių nusiskundimų dėl slidžių kelių nebuvo“, – džiaugėsi A. Pakalniškis.

Kelininkai darbus pradėjo 2 val. nakties. Per vieną barstymą miesto gatves nuklojo 90 tonų druskos. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų