Pereiti į pagrindinį turinį

Pristatome „Metų kaunietė 2021“ rinkimų finalo dalyves!

2022-02-19 03:00 diena.lt inf.

Labai skirtingos savo veiklos sritimi, patirties bagažu, konkrečiais siekiais, bet visos spinduliuoja užburiančia šiluma, entuziazmu, didžiuliu noru nuveikti daug gero aplinkinių labui. Ir apie šį ryžtą ne tiek kalba, kiek jį demonstruoja savo darbais, vertais pasididžiavimo, pagarbos ir nuoširdžių padėkų.

Atėjo metas paskelbti dešimtus metus organizuojamų Metų kaunietės rinkimų finalo dalyves, kurių vieną vėliau išrinksite „Metų kauniete 2021“. Balsuoti už, jūsų manymu, Metų kaunietės titulo verčiausią ar verčiausias moteris galite jau nuo šiandien.

Apie visų finalo dalyvių veiklą dar plačiau sužinosite „Kauno dienos“ ir portalo kauno.diena.lt puslapiuose, taip pat per finalines iškilmes Kauno valstybiniame muzikiniame teatre Kovo 8-ąją. Laukia ir nuotaikinga muzikinė programa, kurioje – melodijos iš žymiausių operečių, dainos iš pasaulinio garso miuziklų, choreografinės miniatiūros. Režisierė – Viktorija Streiča, dirigentas – Jonas Janulevičius. Solistai – Andrius Apšega, Marija Arutiunova, Egidijus Bavikinas, Akvilė Garbenčiūtė, Karina Krysko, Rokas Laureckis, Martynas Kavaliauskas, choro ir baleto artistai, teatro simfoninis orkestras. Renginio vedėjas – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Bilietai į renginį – jau prekyboje, įsigyti galite Muzikinio teatro kasoje ir www.muzikinisteatras.lt.

„Metų kaunietė 2021“ finalo dalyvių šešetukas:

03. Gabrielė BUKINĖ – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2021 m. sužibėjusi pagrindiniais vaidmenimis „Traviatoje“ (Violeta) ir „Turkas Italijoje“ (Dona Fiorila). Kol mokėsi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akdemijoje, jai du kartus skirta Prezidento Antano Smetonos stipendija. Šiuo metu pati moko užsienio studentus dainavimo.

10. Marija MIZGAITIENĖ – akušerė, gyvensenos medicinos specialistė, edukacinio tėvystės portalo „Sumani mama“ vystytoja. Parengė bestseleriu tapusią knygą „Nėštumo ir vaiko priežiūros vadovas“ ir analogo Lietuvoje neturintį leidinį „Būsimo tėčio vadovas“. Analizuoja problemas, su kuriomis susiduria nėščiosios ir jaunos mamos, aktyviai dalijasi savo žiniomis, patarimais, kita edukacine informacija, atsako į kylančius klausimus.

11. Milda DAMBRAUSKIENĖ – gydytoja vaikų neurologė, visuomenininkė. Gilinasi į retų ligų sritį, suteikdama daugiau vilties ir gelbėdama pacientus nuo nežinomybės. Ji yra gerais darbais garsėjančio Kauno moterų LIONS klubo prezidentė, prisideda prie neatlygintinos kraujo donorystės idėjos sklaidos, jai suteiktas Lietuvos donorystės žymūnės vardas.

12. Monika STRAUPYTĖ – nepaprastai kūrybinga asmenybė, ieškanti ir randanti originalių būdų, kaip sudominti žmones knygų skaitymu, ir ne tik. Jos, Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojos, dėka mieste atsirado tokių iniciatyvų kaip skaitymai su šunimi, pirmoji Lietuvoje „Emocijų biblioteka“, pirmoji Kaune žaisloteka, kuri buvo išrinkta įsimintiniausia Kauno kultūros iniciatyva.

13. Nomeda VILKANAUSKAITĖ-KUKULSKIENĖ – viena garsiausių ir iškiliausių Kauno valstybinio muzikinio teatro solisčių, sukūrusi daug įsimintinų vaidmenų Lietuvoje ir užsienyje. Ji – ir VDU Muzikos akademijos vokalo katedros docentė, Kauno A.Kačanausko muzikos ir M.Petrausko scenos menų mokyklų klasikinio dainavimo mokytoja ekspertė, kuriai 2021 m. suteiktas Kauno Metų mokytojos vardas. Jos auklėtiniai yra respublikinių, tarptautinių festivalių, konkursų laureatai.

18. Vaida RUDMINIENĖ – nuoširdi iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė, jau daugiau nei treji metai skirianti savo dėmesį ir laiką vienišiems vaikams ligoninėse. Tai moteris, kupina meilės žmonėms ir visiems aplinkui.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS

išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

! Jeigu turite galimybę, dienraščio iškarpas į redakciją prašom siųsti paštu.

SMS

trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale.

SMS kaina – 1 Eur.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portalo rubrikoje „Metų kaunietė“ kauno.diena.lt/mk. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo vasario 19 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 8 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų