Pereiti į pagrindinį turinį

Raudondvaryje profesinę šventę minėjo socialiniai darbuotojai

2024-10-07 17:00 diena.lt inf.

Lietuvos socialinių darbuotojų dieną Raudondvario dvare vyko iškilminga šventė, kurioje gražiausi padėkos žodžiai skambėjo Kauno rajone dirbantiems socialiniams darbuotojams. Jautrių melodijų susirinkusiems dovanojo operos solistė Malgožata Patricija Minkel, o tikrą vakarėlį užkūrė grupė „Biplan“.

Skaičius: savivaldybė didžiuojasi savo socialiniais darbuotojais, kurių rajone dirba daugiau kaip 200.
Skaičius: savivaldybė didžiuojasi savo socialiniais darbuotojais, kurių rajone dirba daugiau kaip 200. / J. Kinderytės nuotr.

„Visos profesijos yra labai svarbios ir reikalingos, bet socialinis darbas yra visų savivaldos darbų pamatas, nes jis susijęs su tiesiogine pagalba žmonėms. Jūsų pasiaukojamas darbas suteikia mūsų krašto žmonėms vilties, mažina jų kančias ir padeda bristi iš beprasmybės. Linkiu jums stiprybės, sveikatos ir tikėjimo pasirinktu savo profesijos keliu“, – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Už sunkų ir pasiaukojamą darbą meras kartu su vicemere Raminta Popoviene, Administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir Socialinių reikalų ir sveikatos komiteto pirmininku Sauliumi Davainiu įteikė 33 padėkas labiausiai pasižymėjusiems socialiniams darbuotojams.

Kauno rajono ženklu už profesionalų darbą socialinių paslaugų srityje buvo apdovanoti Socialinės paramos skyriaus vyrausioji specialistė Renata Laurukienė, Čekiškės socialinių paslaugų namų direktorius Linas Grigaitis ir VšĮ „Tapk laisvas“ direktorė Snieguolė Butrimavičienė.

Aukščiausias apdovanojimas – savivaldybės medalis už profesionalumą ir nuopelnus socialinės apsaugos srityje buvo įteiktas Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjai Margaritai Venslovienei.

Savivaldybė džiaugiasi ir didžiuojasi savo socialiniais darbuotojais, kurių rajone dirba daugiau kaip 200. Jie darniai susitelkia bendram tikslui ne tik teikdami socialines paslaugas, bet ir būdami socialiai atsakingais visuomenės nariais.

Pakaunėje socialines paslaugas teikia 21 įstaiga, veikia dešimt vaikų dienos centrų, yra vienuolika neįgaliuosius vienijančių organizacijų, dvi įstaigos dirba su vaikais, netekusiais tėvų globos, dvi šeimynos.

Šiemet duris atvėrė dveji šeiminiai vaikų namai Raudondvario ir Garliavos seniūnijose. Atidaryti dveji grupinio gyvenimo namai Juragių ir Raudondvario bendruomenėse, dar vieni greitai pradės veiklą Užliedžiuose. Šiais metais Socialinės paramos skyriaus komandą papildė atvejo vadybininkas asmenims su intelekto negalia.

Kauno rajono savivaldybė pastebi išaugusį socialinių paslaugų poreikį, todėl siekdami užtikrinti visiems prieinamas paslaugas aktyviai bendradarbiauja su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų