Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkimų "Metų kaunietė 2015" finalistė – A. Grybauskienė

2016-03-01 16:01 diena.lt inf.
 Aistė Grybauskienė  Aistė Grybauskienė

Kauno senamiesčio draugijos vadovės Aistės Grybauskienės veiklos rezultatai – akivaizdūs. Atgijęs Senamiestis džiugina ir kauniečius, ir miesto svečius. Tad nieko nuostabaus, kad ši moteris – viena iš šešių rinkimų "Metų kaunietė 2015" finalisčių.

Apima daug sričių

Jėgų į istorinės Kauno vietos gaivinimą A.Grybauskienė įdėjo ir tebededa daugybę, tačiau tokio kauniečių palaikymo rinkimuose "Metų kaunietė 2015" ji sako nesitikėjusi.

"Vien dalyvavimas šiame konkurse man jau buvo staigmena. Nesitikėjau, kad esu verta šio garbaus konkurso. O toks kauniečių palaikymas buvo visiška likimo staigmena! Iki šiol nesuvokiau, kad mano darbai matomi ir vertinami! Labai ačiū visiems kauniečiams!" – dėkojo draugijos vadovė.

Ji jau ketverius metus plėtoja Senamiesčio gaivinimo ir puoselėjimo projektus bei juos sėkmingai įgyvendina.

A.Grybauskienė svarstė, kad turbūt nėra kauniečių, kurie būtų abejingi Senamiesčiui. "Čia vykdoma mano veikla jungia daug skirtingų interesų sričių: verslo, meno, muzikos, sporto, kultūros, religijos, labdaros. Tad tikriausiai todėl ir balsavimo rezultatai tokie įspūdingi ir palaikymas stiprus", – kalbėjo kaunietė.

Užtvindytas šokio ir muzikos

A.Grybauskienė deda daug pastangų telkdama Senamiesčio bendruomenę, organizuodama kultūros ir labdaros renginius, puošdama Senamiesčio erdves, inicijuodama jo vizualinio patrauklumo plėtrą. Tam reikia ir daug kantrybės, atjautos, unikalių sprendimų, nuoseklios veiklos, pasiaukojimo ir stiprybės.

Vien pernai A.Grybauskienės dėka įgyvendinta daugybė renginių. Vienas jų – "Senamiestis gyvai" – užpildė Senamiestį gyva muzika. Birželio–rugpjūčio mėnesiais, specialiai įrengtose vietose nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, 48 vasaros vakarus, skambėjo gyva muzika, dovanodama Senamiesčio lankytojams saksofono, gitaros, smuiko, akordeono, džiazo ir vokalo vakarus, kuriuose koncertuodavo nuo gerai žinomų scenos veteranų iki jaunųjų talentų, tarptautinių konkursų laureatų, taip pat pasirodė svečiai iš užsienio. "Senamiestis gyvai" puoselėja kultūringo laisvalaikio praleidimą Senamiesčio erdvėse ir buria muzikai neabejingą bendruomenę.

Abejingų nepaliko ir "Šokantis Senamiestis". Paskutinį vasaros šeštadienį Senamiestyje šoko visi: nuo pasaulio čempionų, televizijos projekto "Šok su manimi" žvaigždžių iki vaikučių pirmus žingsnius žengiančių ant parketo ir garbių senjorų. Renginio metu Rotušės a. vos tilpo norintieji pažiūrėti ir pašokti kauniečiai ir miesto svečiai. Šis renginys – masinių šokių vakarų užuomazga. Renginio globėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos džiaugėsi, kad kauniečiams šokis yra labai svarbus ir tokie renginiai reikalingi Kaunui.

Vien iniciatyvos nepakanka

Šv. Pranciškaus gyvūnų globėjo diena, subūrusi daugybę šeimų į gyvūnų mylėtojų bendruomenę, virto gražia ir dvasinga švente. Renginio metu buvo aukojamos Šv. Mišios už gyvūnų globėjus, laiminami gyvūnai, iškilmingoje eitynėse aplink Kauno pilį dalyvavo Lietuvos zoologijos sodo atstovai su egzotiniais gyvūnais. Pramoginė parodomoji programa, edukaciniai užsiėmimai, brolių pranciškonų ant laužo virta košė, pasieniečių pasirodymai, žirgų šokiai pagal muziką, kinologų klubų šou ir dar daug kitų priemonių subūrė tūkstančius kauniečių kilniam tikslui bei geroms emocijoms patirti.

Advento muzikinių renginių ciklas istorinėse Senamiesčio erdvėse "Iš širdies į širdį" buvo nuostabi kalėdinė muzikinė dovana Senamiesčio bendruomenei ir kauniečiams. Šis ciklas dovanojo progą baigiantis metams susiburti, stabtelėti, susimąstyti, įsiklausyti.

Kalėdiniai Vilniaus g. ir Istorinės prezidentūros papuošimai padėjo sukurti tikrą "Kalėdinę Senamiesčio pasaką". Nuo idėjos iki įgyvendinimo, nuo sentencijų suoliukų su floristinėmis kompozicijomis iki Istorinės prezidentūros sodelio ir pastato apšvietimo su angelu-prezidentu priešakyje.

Senamiesčio atmosferai įspūdingumo suteikia ir Šv. Jurgio bažnyčios fasado apšvietimas. Idėjos ir iniciatyvos nepakako. "Finansavimo šaltinių pritraukimas, projekto paruošimas, komandos subūrimas, darbų priežiūra ir projekto įgyvendinimas – turime profesionaliausiai ir efektyviausiai apšviestą Kauno miesto istorinį objektą Senamiestyje, kuris tamsiu paros metu išryškina savo architektūrinius pranašumus bei akcentus", – vardijo A.Grybauskienė.

Anot jos, kaip ir kasmet šiemet aktualiausia tema taip pat yra lėšų pritraukimas Senamiesčiui ir jų efektyvus panaudojimas kultūrai plėtoti. "Šiuo metu planuojame toliau plėtoti Senamiesčio kultūrinio gyvenimo tradicijas ir padėti Kaunui tapti Europos kultūros sostine", – užsibrėžusi A.Grybauskienė.


Kviečiame balsuoti

Nugalėtoja finaliniame etape bus išrinkta įvertinus šiuos balsavimo segmentus: 40 proc. lems vertinimo komisijos nuomonė, 20 proc. – „Kauno dienos“ skaitytojų atsiųsti balsavimo kuponai, 20 proc. – portalo kaunodiena.lt/mk lankytojų balsai, 20 proc. – balsavimas trumpomis žinutėmis.

Balsuoti kviečiame iki kovo 16 d. "Metų kaunietė 2015" bus paskelbta šventinių iškilmių metu Nacionaliniame Kauno dramos teatre kovo 19 d.

Finalo dalyvių sąrašą, daugiau informacijos apie jas ir einamuosius balsavimo rezultatus rasite portale kaunodiena.lt/mk.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų