Pereiti į pagrindinį turinį

Rotušės aikštėje – elektromobilių desantas

2013-10-29 17:47

Antradienio vakarą Kauno rotušės aikštėje pirmieji finišavo „Pobeda“ ir „Tesla“ elektromobilių ekipažai.

Elektromobilių ralis

Antradienio vakarą Kauno rotušės aikštėje pirmieji finišavo „Pobeda“ ir „Tesla“ elektromobilių ekipažai.

Maratono dalyviams surengtas iškilmingas sutikimas, jie apdovanoti simboliniu šampano buteliu.

Praėjusią savaitę Sankt Peterburge startavę elektromobilių maratono dalyviai galutinį tašką Monte Karle planuoja pasiekti lapkričio 6 dieną. Čia iš Monako princo Alberto II rankų jiems bus įteikta įspūdinga taurė.

Monako princas – šio maratono globėjas, o kauniečiams jo sveikinimus perdavė Monako garbės konsulas Estijoje Juri Tammas.

„Noriu visiems padėkoti princo vardu. Džiugu, kad Kaune ne tik rūpinamasi ekologiškomis transporto priemonėmis, bet ir šios idėjos diegiamos jaunimui. Elektra varomas transportas – labai svarbi kasdieninio Europos gyvenimo dalis“, – sakė jis.

Po sveikinimo kalbos apdovanojimai buvo įteikti etapo „Panevėžys - Kaunas“ nugalėtojams. Pirmieji į finišą atriedėjo estai su senutėle perdirbta rusiška „Pobeda“ ir norvegai su sportiniu hečbeku „Tesla Model S“. Šį atstumą abiejų mašinų ekipažai įveikė per 1 valandą 34  minutes. Po apdovanojimų smalsuoliai galėjo apžiūrėti abi mašinas.

„Tesla S“ – viena iš nedaugelio masinės gamybos būdu gaminamų mašinų, kuriomis prekiauja amerikiečių kompanija „Tesla Motors“, įsikūrusi Palo Alto mieste Kalifornijoje.

Tuo tarpu senutėlė, tačiau restauruota „Pobeda“ – rankų darbų kūrinys. Vidaus degimo variklis pakeistas baterijomis, kurios įkrovimo metu šviečia. Po poros valandų pasikrovusios savo baterijas, mašinos išriedės link galutinio tikslo.

Lenktynių maršrutas driekiasi per Rusiją, Suomiją, Estiją, Latviją, Lenkiją, Čekijos Respubliką, Vokietiją, Šveicariją ir Italiją. Planuojama, jog visą maršrutą įveiks penki elektromobilių ekipažai.

Komandos ir varžovai, kurie turi ribotas technines galimybes, gali dalyvauti atskiruose etapuose. Lenktynės suskirstytos į skirtingus etapus – „Baltijos etapą“ (Rusija, Suomija, Estija, Latvija ir Lietuva), „Autostradą“ (Lenkija, Čekijos Respublika, Vokietija ir Šveicarija) ir „Adrijos etapą“ (Italija ir Monakas).

Pernai iš viso maratone dalyvavo 70 skirtingų komandų. Per 10 lenktynių dienų maratono dalyviai aplankė Estiją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Slovakiją, Austriją, Slovėniją ir Italiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų