Pereiti į pagrindinį turinį

Rotušės aikštėje jau montuojamas kalėdinės eglutės karkasas

2021-11-18 10:48 diena.lt inf.

Pagrindinės Kauno eglės montavimo darbai keliasi į Rotušės aikštę. Jau pradėta montuoti ilgus metus naudojamas metalinis karkasas, o artimiausiomis dienomis į aikštę pradės važiuoti ir menininkės Jolantos Šmidtienės kurtos dekoracijos.

Kiek anksčiau Rotušės aikštėje išdygo kupolai, kuriuose šiemet vyks kalėdinė mugė. Įprastai kakava pakvipdavo mediniuose nameliuose, tačiau per šias didžiąsias šventes namukų idėjos atsisakyta ir juos pakeitė kupolai.

Primename, kad šiais metais kalėdinį stebuklą Kaunui vėl dovanoja gerai pažįstama menininkė J.Šmidtienė. Šį kartą tekstilininkė tikino, kad eglė bus žalia, sudėliota iš šakų, o aplinkui bus tarsi Rojaus sodas. Šiųmetinė tema –stebuklingas Kalėdų sodas.

Kaip yra pasakojusi pati eglutės kūrėja, kad šiemet Rotušės aikštės prieigose bus kuriamas žiemos vaizdas, o ties pagrindine Kauno egle – netrūks šviesos, žalumos, tad vaizdas tarsi kiek nukels į vasarą. Taip bus kuriami ryškūs sezonų kontrastai.

Dirbtuvėse gaminamos rankų darbo dekoracijos, tad jau artimiausiomis dienomis į Rotušės aikštę atkeliaus smilgų pieva, smaragdiniai drugeliai ir kitos staigmenos, kurias paruošė menininkė.

Redakcijos nuotr.

Puošiasi ir kitos Kauno erdvės. Ant tiltų, parkuose, centrinėse vietose jau pakabintos kalėdinės dekoracijos, šviečia burbulai ant fontanų ir nuotaiką kuria įvairios švieselės, kurios šventiniu laikotarpiu suteiks jaukumo.

Primename, kad šiemet Rotušės aikštėje eglutė bus įžiebta lapkričio 27 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų