Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybės kaimynystėje kils stiklinis antstatas

2009-07-10 16:34
Savivaldybės kaimynystėje kils stiklinis antstatas
Savivaldybės kaimynystėje kils stiklinis antstatas / Bendrovės "JAS" kompiuterinis vaizdas

Laisvės alėjoje greta savivaldybės centrinių rūmų stovintis dviejų aukštų pastatas su mansarda pradėtas rekonstruoti - jis ūgtelės į viršų dviem aukštais. Jei planai nepasikeis, tai bus ekonominės klasės viešbutis.

Šiuo metu pradėti esamo pastato stogo ardymo darbai. Po rekonstrukcijos pirmieji du aukštai išliks iš mūro, o naujai pastatytų trečiojo ir ketvirtojo aukštų apdailoje vyraus stiklas.

Projekto autorius architektas Virginijus Juozaitis pasakojo, kad stiklinis antstatas neatrodys kaip dėžė. Stiklas bus lankstytas, jame įdomiai atsispindės kiti Laisvės alėjos namai.

Planuojama, kad pirmajame aukšte įsikūrusi kavinė išliks, kokiai paskirčiai bus panaudotos buvusios „Lelijos“ parduotuvės patalpos, dar nenuspręsta. Antrame, trečiame ir ketvirtame aukštuose numatoma įrengti daugiau kaip 40 ekonominės klasės viešbučio kambarių. Šis viešbutis būtų netoliese esančio viešbučio „Kaunas“ mažasis brolis, bet nakvynė jame kainuos gerokai pigiau.

Tačiau kalbama, kad savivaldybės pašonėje esančio pastato likimas dar gali pasikeisti, jei šiame kvartale savivaldybė nuspęstų nuomotis administracines patalpas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų