Pereiti į pagrindinį turinį

Sparčiausiai galvą suko mergina

2009-02-22 20:07
Sparčiausiai galvą suko mergina
Sparčiausiai galvą suko mergina / Ievos Mickevičiūtės nuotr.

Gudragalvius vaikinus įveikė dar gudresnės merginos. Pirmojo Lietuvos studentų galvosūkių sprendimo čempionato trimis pirmosiomis vietomis pasidalijo dvi dailiosios lyties atstovės ir vaikinas.

Kauno technologijos universiteto (KTU) Elektronikos rūmuose šeštadienį į auditorijos suolus sėdo 202 galvosūkių sprendėjai. Renginio organizatoriai tikisi, kad šis renginys bus pripažintas rekordu - vienoje vietoje galvosūkius sprendė didžiausias skaičius studentų.

Nugalėtojo titulas atiteko Jūratei Šemetaitei, kuri teisingai išsprendė daugiausiai galvosūkių ir surinko daugiausiai taškų. Ji taip pat ji laimėjo atidžiausios dalyvės nominaciją. Antrąją vietą užsidirbo Darius Velička, trečiąją - Julija Knokneryte.

Svečių klasėje nugalėtoju tapo Saulius Petrauskas, vienas ketvirtadalis čempionato dalyvių buvo ne studentai.

Čempionato dalyviams užantspauduotuose vokuose iš viso buvo pateikta po 14 galvosūkių - sudoku ir kakuro, visiems užduotys buvo vienodos.  Galvosūkiai įvertinti balais pagal sudėtingumą.

Galvosūkių sprendimas buvo suskirstytas į dvi dalis po 45 minutes. Per 20 minučių pertrauką buvo leidžiama naudotis žinynais, enciklopedijomis, draugų patarimais, telefono skambučiais - viskuo, kas sprendėjams suteiktų papildomos informacijos. Sprendimo metu buvo draudžiama naudotis bet kokiomis papildomomis informacijos bei pagalbos priemonėmis, išskyrus skaičiuotuvą be tekstinę atmintį.

Lietuvos studentų galvosūkių sprendimo čempionatą ketinama rengti ir kitais metais. Jį organizavo  KTU Mechanikos ir Mechatronikos fakulteto studentų atstovybė bei „OHO“ galvosūkių žurnalai. Reginiu siekiama daugiau žmonių skatinti spręsti galvosūkius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų