Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai dalijo sriubą ir kvietė aukoti varguoliams

Trečiadienio popietę Laisvės alėjoje pasklidęs cibulienės kvapas praeivius kvietė ne tik paragauti karštos sriubos, bet ir aukoti skurstantiesiems.

Sriubos akcija

Pertrintos bulvės, parą mirkytos perlinės kruopos, rūgštelėję marinuoti agurkai, morkų pusžiedžiai, salierų gumbai, žiupsnelis druskos ir svieste skrudinti svogūnai – vasarą augintos daržo gėrybės įpusėjus spaliui sukrito į Kauno kolegijos auklėtinių puodą.

"Užsukite, sušilkite ir pavalgykite", – nepraeiti pro šalį kvietė besišypsančios merginos.

Muzikinio teatro pašonėje Kauno kolegijos ir "Maisto banko" ketvirtą kartą organizuota labdaros akcija "Studentiška lėkštė šilumos" miestiečiams trečiadienio popietę dar kartą priminė tai, ką neretai pamirštame – Lietuvoje kas penktas žmogus yra ties skurdo riba ir neturi ką valgyti.

"Viskas prasidėjo nuo socialiai atsakingų studentų. Pagalvojome, kad duodami nemokamą sriubą, duosime kur kas daugiau nei lėkštę šilto maisto, – sakė Kauno kolegijos kultūros centro vadovas ir vienas iš idėjos iniciatorių Vytenis Kazlauskas, akimis skaičiuodamas į puspalapinę besirenkančius žmones. –  Per trejus metus surinkome 1,2 tūkst. eurų. Sėkmingiausias buvo pirmas ruduo – geradariai paaukojo 1,8 tūkst. litų."

Vėlesniais metais miestiečiai buvo ne tokie dosnūs, o koją tam esą pakišo litą išstūmęs euras. Nepaisant permainų, V.Kazlauskas džiaugėsi kiekvienu į aukų dėželes įkritusiu metaliniu pinigu. Piniginėje sukrapštę 2 eurus, cibulienės skoniu mėgavosi ir pora iš Airijos. Sutuoktiniai negailėjo pagyrų lietuviškai virtuvei, o sužinoję, kokiu tikslu vidury miesto dalijama sriuba, žadėjo paaukoti dar kelis eurus skurstantiesiems.

"Niekada nežinai, kada pats pritrūksi maisto", – šaukštu gramdydama sriubos likučius, dar dubenėlio žadėjo prašyti garbaus amžiaus kaunietė.

Sriubos šiandien pakako visiems – organizatoriai išvirė 100 litrų cibulienės, kurios receptą šiemet kūrė restorano "Višta puode" virtuvės šefas, buvęs Kauno kolegijos studentas Edgaras Padvelskis.

"Pasakiau jam – sukurk sriubą iš kirvio, kad žmonės ir namuose galėtų ją nesunkiai pasigaminti. Atrodo, kad pavyko", – dirstelėjęs į lauko stalelius užgulusius žmones, džiaugėsi V.Kazlauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų