Pereiti į pagrindinį turinį

Suomijai atstovaujantis lietuvis „Formulės future“ čempionate laimėjo auksą

2021-08-19 19:17

Ketvirtadienį Kauno mariose startavo Europos vaikų ir jaunimo „Formulės Future“ čempionatas.

Čempionato metu ant vandens varžėsi nuo 6 iki 19 metų amžiaus vaikai, priklausantys nuo nulinės, dar kitaip vadinamos delfinų, iki 5 klasės. Nors visą dieną lijo ir pūtė stiprus vėjas, tačiau tai nesutrukdė lietuvių komandai, pirmą kartą dalyvaujančiai tokiose varžybose, džiaugtis visų spalvų medaliais.

Adriana Kaskauskaitė, atstovaujanti nulinei klasei, tapo Europos čempione, o  Kemas Mitkus, taip pat iš nulinės klasės, pasidabino sidabru. Pirmai klasei priklausantis Joris Paulauskas džiaugėsi bronza, o ketvirtai klasei atstovaujantis Naglis Riabko tapo vicečempionu.

Varžybų metu netrūko ir įdomybių. Vienuolikmetis lietuvis Dovydas Gedrimas atstovavo Suomijos rinktinei. „Dovydas nepateko į Lietuvos rinktinę. Kadangi Suomija negalėjo atvykti, suomiai suteikė šansą Dovydui atstovauti jų šaliai ir dabar jis laimėjo Suomijai aukso medalį“ , - auklėtinio pasiekimu džiaugėsi „Formulės-2“ lentynininkas Edgaras Riabko.

Jaunasis čempionas medaliu labai džiaugėsi ir teigė, jog nesvarbu, kad plaukia su Suomijos vėliava, svarbu tai, kad gali pirmą kartą dalyvauti tokiose varžybose. Jauniausia Lietuvos atstovė septynmetė Adriana drąsiai pasakojo, kad pasirodė puikiai. „Iš pradžių labai jaudinausi, bet vėliau nusiraminau ir pasirodžiau labai gerai“ , - savo auksiniu pasirodymu didžiavosi jaunoji čempionė.

Visą ketvirtadienio dieną dalyvių oras nelepino. „ Vienu metu negalėjome plaukti, nes labai stipriai lijo, vaikams buvo labai sudėtinga. Aš labiau už vaikus išgyvenau, kaip čia bus“ , - apie sudėtingas oro sąlygas kalbėjo varžybų organizatorius E. Riabko.

„Daugumai pilotų toks oras yra neįprastas, tačiau mūsų jaunieji pilotai treniruojasi net ir labai ekstremaliomis sąlygomis, dėl to mūsų sportininkai neišsigando. O štai Latvijos sportininkai, kurie treniruojasi upėse, nebanguotuose vandenyse, tikrai buvę nustebę, pamatę tokias bangas“ , - savo komandos pasirodymu džiaugėsi Lietuvos motorlaivių akademijos treneris Matas Kvizikevičius.

Nuo penktadienio iki sekmadienio vyks pasaulio „Formulės Future“ čempionatas, kurio metu dalyviai varžysis slalomo, manevravimo ir mazgų rišimo rungtyse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų