Pereiti į pagrindinį turinį

Iš surastos mergaitės šeimos – ypatinga žinutė visuomenei

2024-01-11 09:40 diena.lt inf.

Vaiko teisių gynėjai perduoda jautrią Kaune surastos mergaitės šeimos žinutę gyventojams.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Kaune surastos mergaitės šeima dėkoja visuomenei už pagalbą ir prašo privatumo.

„Labai sunku išreikšti patirtas emocijas žodžiais, bet jaučiame begalinį dėkingumą visiems padėjusiems ir svarbiausia – tikėjusiems. Neįsivaizduojate, kiek daug telpa žodyje „Ačiū!“. Šiuo metu mūsų visas dėmesys skirtas šeimai, bandome susivokti ir trokštame ramybės. Privatumas – geriausias vaistas pasveikti, labai tikimės visuomenės supratingumo ir palaikymo“, – šeimos žinute pasidalino vaiko teisės.

Privatumas – geriausias vaistas pasveikti, labai tikimės visuomenės supratingumo ir palaikymo.

Tarnyba prašo, kad viešojoje erdvėje būtų išimta, pakoreguota ir nuasmenininta visa su mergaites paieška susijusi informacija, taip siekiant apsaugoti mergaitę nuo papildomų traumų.

„Išimti arba pakeisti į asociatyvines nuotraukas, neskelbti vardo, pavardės, gyvenamosios vietos, gimimo datos ir kitų asmens duomenų“, – rašoma tarybos išplatintame pranešime.

Kauno policija antradienio vėlų vakarą pranešė Kauno garaže radusi nuo sekmadienio ieškotą devynmetę mergaitę kartu su 42 metų įtariamu pagrobėju. Jis suimtas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui.

Mažametė dingo, kai sekmadienį apie 16.30 val. iš namų Kaune išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko.

Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.

Įtariamasis suimtas trims mėnesiams. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų