Pereiti į pagrindinį turinį

Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei

2011-08-06 21:48
Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei Tremtinių sąskrydyje Ariogaloje dėmesys prezidentei

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo apsilankymu pagerbė Lietuvos buvusių politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvius sąskrydyje "Su Lietuva širdy".

"Šis susitikimas – puiki proga pagerbti tremtinius, už Lietuvos laisvę kentėjusius ir kovojusius žmones, kurie net nežmoniškiausiomis sąlygomis sugebėjo išsaugoti moralines ir tautines vertybes. Tai svarbi mūsų istorijos dalis. Tik žinanti ir vertinanti savo istoriją tauta gali išlikti vieninga ir tvirta," – kalbėjo šalies vadovė.

Prezidentės įsitikinimu, jaunesnėms kartoms tenka svarbus politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvių įpareigojimas - saugoti ir puoselėti mūsų gražią taikią šalį.

Atvykusi į sustikimą prezidentė D.Grybauskaitė bendravo su aplinkiniais. "Aš paspaudžiau ranką prezidentei," - džiaugėsi ponia Aldona.

Sąskrydžio dalyviai taip pat skyrė daug dėmesio prezidentei: fotografavosi su ja, uždavinėjo jai klausimų.

Šiemet sukanka 70 metų nuo pirmųjų masinių Lietuvos gyventojų trėmimų į Sibirą. 2011-ieji paskelbti Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metais. Iš viso per 1940 – 1953 m. iš Lietuvos į tremtį ir GULAG‘o lagerius buvo išvežta daugiau nei 280 000 žmonių.

Sąskrydis – tradicinis renginys, kasmet vykstantis Ariogaloje. Lietuvos buvę tremtiniai, politiniai kaliniai, Laisvės kovų dalyviai, jų šeimos, vaikai ir vaikaičiai čia susiburia jau 21-ąjį kartą.

Tradicine tapusi ir eisena, kurios priekyje – Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, šauliai ir karinis pučiamųjų orkestras. Kolona leidžiasi į slėnį, kuriame  buriasi į tremties ir kalinimo vietų saleles, įžiebia iš devynių partizanų apygardų bėgikų atneštą sąskrydžio ugnį, dalyvaujašv. Mišiose, klausosi buvusių tremtinių ir politinių kalinių choro dainų. Istorinei skriaudai  neabejingi žmonės dalinasi savo džiaugsmais ir rūpesčiais, džiaugiasi susitikę, kalbasi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų