Pereiti į pagrindinį turinį

Už cinišką komentarą apie mokinį valdininkas bausmės nesulaukė

2013-08-07 11:15
A. Bagdonas
A. Bagdonas / Artūro Morozovo nuotr.

Mokykloje sužaloto berniuko tėvus viešai išplūdęs Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas nuobaudos išvengė. Taip nusprendė savivaldybės sudaryta darbo grupė.
Tiesa, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Steponui Vaičikauskui sunkiai sekėsi paaiškinti, kodėl valdininkas nekaltas.

"Kauno diena" dar birželį rašė apie M.Mažvydo mokykloje besityčiojančių bendramokslių traumuotą berniuką. Nesulaukę deramo dėmesio nei iš mokyklos, nei iš savivaldybės, moksleivio tėvai kreipėsi į teismą.

Išgirdęs apie tai, Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas viešai pratrūko. "Gal ir žinojome šį atvejį, tačiau tai – užpernykštis sniegas. Įskilo jam kaulas, o dabar kažkas sugalvojo gauti iš savivaldybės pinigų – tegul teisiasi. Ką reiškia toks teiginys: mokykla turi užtikrinti saugumą? O mano darbe kas užtikrintų saugumą? Eisiu, paslysiu. Pasitaiko, juk žmonės ir ranką nusilaužia. Mano nuomone, ši istorija – absurdas ir žmonės tiesiog nori pasipelnyti", – tuomet "Kauno dienai" rėžė A.Bagdonas.

Dėl šio komentaro sužaloto berniuko tėvai pateikė skundą savivaldybei dėl neetiško valdininko pasisakymo. Buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo nustatyti, ar A.Bagdonas nepadarė tarnybinio nusižengimo.

S.Vaičikauskas vakar teigė, kad buvo išklausytas tiek balso įrašas, tiek A.Bagdono pasiaiškinimas ir nuspręsta valdininkui neskirti jokios nuobaudos.

"Komisija, įvertinusi visas aplinkybes, nusprendė, kad A.Bagdonas tarnybinio nusižengimo nepadarė. Kokie argumentai? Komisija paanalizavo, apsvarstė... Nenoriu ten konkrečiai pasakoti. Komisija dirba darbą, kiekvienas narys balsuoja, o šį kartą nubalsavome bendru sutarimu. Nenorėčiau daugiau komentuoti, kuris ten motyvas svarbesnis, ar kuris ne", – nerišliai bandė aiškinti S.Vaičikauskas, netikėtai pateikęs dar vieną argumentą, esą pats A.Bagdonas tvirtino, kad nepažeidė tarnybinės etikos.

"Jis sakė, kad žurnalistams aiškino ir komentavo daugiau kaip asmuo, o ne valstybės tarnautojas. Taip pat, kad nuo įvykio buvo praėję daug laiko ir jis visko galėjo ir neatsiminti", – pareiškė S.Vaičikauskas.

"Kauno diena" primena, kad pokalbis su Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėju vyko darbo metu ir jis buvo kalbinamas kaip oficialus asmuo.

Sužaloto berniuko tėvai absurdišku pavadino savivaldybės sudarytos darbo grupės sprendimą išteisinti A.Bagdoną dėl nekorektiškų komentarų, tačiau apie tolesnius veiksmus neužsiminė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų